Itt lenne az ethereum alja?

spot_img

A Genesis Global Trading nevű kriptovalutákkal foglalkozó brókervállalat szerint az Ethereum shortolása iránti igény jelentősen csökkent 2018 harmadik negyedévében.

Minderről a CryptoSlate beszámolójából értesültünk. Szerintük a Genesis Global Trading idén márciustól kezdve 553 millió dollár értékben adott kölcsönt bitcoinban vagy ethereumban ügyfeleinek, akik között különböző alapkezelők és alternatív befektetési vállalatok szerepeltek.

A vállalat ethereumban mért kölcsönei a kintlevőségeik 42%-át tették ki az idei első negyedévben. Úgy gondolják, hogy a kölcsönöket túlnyomórészt az ethereum shortolására (áresés spekulációra) használták. Több millió dollár értékben fogadtak az ethereum árfolyamának esésére, amivel rengeteg ETH-t zsebelhettek be, egyre olcsóbban.

Az elmúlt hat hónapban viszont az ethereumos kintlevőségek aránya az említett 42%-ról 4%-ra esett vissza. A Genesis Global Trading szerint az ETH kölcsönvétel ilyen mértékű zuhanása egyenlő azzal, hogy a befektetők nem kívánnak továbbra is az ethereum áresésére játszani.

Ha most szeretnél Ethereumot vásárolni forintért, ajánljuk a CoinCash weboldalát.Ha szeretnéd jobban érteni a kriptopénzek világát, nézz rá az ingyenes KriptoSuli oktatási anyagunkra.

Hozzátették, hogy az ethereum kölcsönök aránya június óta tartó nagymértékű árfolyam csökkenéssel párhuzamosan esett.

Az ethereum nemrég elérte a 170 dolláros, közel másfél éve nem látott mélységet. Emiatt sokak szerint elértük az alját, amire a Genesis GT mostani közleménye is ráerősített.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img