Ki kell fizetnie a villanyszámlát a kriptobányász templomnak

spot_img

Többször beszámoltunk már különböző esetekről, melyek során valaki a munkahelyi infrastruktúrát jogosulatlanul használva bányászott bitcoint, litecoint, étert vagy más kriptopénzeket. Szóba kerültek már atomkutató intézetek, meteorológiai állomások és hétköznapi cégek egyaránt, most azonban meglepő szereplővel bővült a lista.

Egyelőre nem tudjuk, hogy ki, de az egészen biztos, hogy valaki egy oroszországi templomban döntött úgy, hogy bizony bányászni fog, sajnos arról sincs egyelőre információ, hogy pontosan melyik coint vagy tokent választotta magának az illető. 2017. májusában érkezett az első kiugró villanyszámla a templomhoz, úgy döntöttek, hogy nem fizetik be, hiszen nem látták indokoltnak, tévedésre gyanakodtak.

A helyi energiaszolgáltató, az Irkutskenegro végül pert kezdett, melyet nemrég meg is nyertek, a templomnak ki kell fizetnie a 16 000 dollárnyi, (mintegy 4 500 000 forint) adósságát a szolgáltató felé. Amint többet tudunk arról, hogy ki és milyen megfontolásból kezdett el egy temlomban bányászni, azonnal közzétesszük mi is.

A bányászott coin kapcsán a Jesuscoin merült fel szerkesztőségünkben.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img