Wozniak beszáll a kriptobizniszbe

spot_img

Steve Wozniak, az Apple egykori társalapítója ezentúl a pénzügyi és kriptoiparban is tevékenykedik. Az EQUI Global nevű nemzetközi kockázati és magántőke alapkezelő társalapítójaként jelölte meg a becenevén csak Woz-ként futó techgurut.

„Minden nap kapok ötleteteket, sőt, kapok vagy egy tucatot, de mindegyikre nemet mondtam eddig. Amióta Steve Jobs-szal megalapítottam az Apple-t, húsz év alatt ez volt a második dolog amire rábólintottam.” – mondta Wozniak.

A kockázati tőke olyan pénzügyi tőke, amit ígéretes, de kezdetleges stádiumú, induló vállalatok számára nyújtanak befektetők. Egy innovatív ötletre vagy egy tudományos felfedezésre alapozva az induló vállalatot a befektető a finanszírozás mellett gyakran útmutatással, fejlesztésekkel és kapcsolati hálóval is ellátja. A kockázati tőke célja, hogy finanszírozást nyújtson a vállalatnak, amíg az képes kifejleszteni egy terméket és saját lábon megállni a piacon. A kockázati tőke a befektető részéről magas kockázattal, de óriási növekedési potenciállal bír.

Az EQUI a globális kockázati tőke piacát szeretné rugalmasabbá tenni: befektetőik az EquiToken-el szállhatnak be az alapba, amit kriptotőzsdéken keresztül is vásárolhatnak majd. Ennek segítségével el is adhatját tokenjeiket, így a kiszálló befektetőknek soha nem látott likviditás áll majd rendelkezésükre.

Az alap célja, hogy felkutassa és támogassa a tech- és blokklánc ipar nagy reménységeit.Az EQUI Global 80%-ban technológiai startupokba fektet majd, a maradék részt ingatlan és műtárgybefektetések teszik ki.

„Ennek a része akartam lenni, teljes mértékben hiszek az EQUI-ben.” – nyilatkozta Wozniak.

A bejelentés teljes szövegéért az EQUI Global blogbejegyzését ajánljuk.

Borítóképen az EQUI Global alapítói: Doug Barrowman, Michelle Mone és Steve Wozniak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img