Meg lehet még az a 25k – Tom Lee

spot_img

A piaci elemzéssel és stratégiai befektetésekkel foglalkozó Fundstrat Global Advisors vezetőjét elrugaszkodott árfolyamjóslatai ellenére gyakran idézzük a Kripto Akadémia hasábjain. Lee hidat képez a kriptó és hagyományos piacok között, és rendszeresen jelenik meg a kriptopénzekkel kapcsolatban a csak szenzációra ugró mainstream gazdasági médiában, főleg a Bloomberg és a CNBC (Fast Money) műsoraiban. Legújabb interjújában a már fél éve hangoztatott év végi 25.000$-os jóslatáról és a BTC napi grafikonjának 200-as mozgóátlagáról beszélt.

Tom Lee a hasára vágott: 1900$ lesz az Ethereum 2019 végére

Az elemző cége pont a napokban tett közzé egy jelentést az ügyfelek számára, mely szerint a 200 napos mozgóátlag alatt tartózkodik az árfolyam, és historikusan ilyen esetben csak a napok 50%-ában emelkedik, a következő 6 hónap során. Mikor az árfolyam a 200-as fölött tartózkodik, az napok 80%-ában várható emelkedés fél év alatt.

Sötét lila vonal aktuális értéke a korábbi 200-nap árfolyamainak átlagát mutatja

Lee szerint azonban nem kell megijedni, az év végére ugyanis a BTC előállítási költsége 8-9000$-ra emelkedik, ami az árfolyamokban is megmutatkozhat, sőt, gyakran az előállítási költség dupláján tanyázik az árfolyam. Ez adja a 20.000$+ jóslat alapját, ami, halk kommentárt hozzáfűzve, ismét teljesen véletlenszerű tippnek tűnik.

Lee szerint tőzsdepszichológiai alapvetés, hogy a befektetők negatív várakozásai gyakran 100%-os negativitást jelentenek, hiszen nem látják a fényt az alagút végén. Szerinte minél nagyobb az általános bearish (esést váró, eladói) vélekedés, annál valószínűbb, hogy idei új alj elérése helyett éles emelkedés indul. A tömeges vásárlás szerinte addig nem indul el, amíg a befektetők meg vannak győződve róla, hogy van még lejjebb.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img