Tranzakciók, tranzakciók mindenhol

spot_img

A közel ingyenes, harmadik feleket megkerülő pénzküldés a kriptopénzek használatának egyik legfontosabb előnye. A Bitcoin egy közelmúltbéli tranzakciója kapcsán erről nálunk is olvashattatok.

28 forint tranzakciós költségbe került 50 milliárd forintnyi BTC küldése

A napokban azonban a két másik trónkövetelő blokkláncán is történt egy-egy érdekesebb utalás. Az első az XRP hálózatán esett meg, amiről az egyik legismertebb tech oldal, a Techcrunch igazgatója mesélt, némiképp felháborodva:

“A kripto iparban hatalmas méreteket öltött a klikkesedés: bitcoin maximalisták, altcoin fanatikusok, satöbbi. De van egy dolog, amiben a legtöbb csoport egyetért és ez az, hogy az XRP szar. Nemrégiben egy 50 millió dolláros tranzakciót hajtottunk végre, amiért mindössze 30 cent jutalékot fizettünk és a jóváírás is csak  2 másodpercig tartott. Erre a fiat pénz és a Bitcoin sem képes. Nem értem miért támadják az XRP-t.”

A másik dolog a Binance-hez kötődik. Tekintettel arra, hogy a blokkláncon minden tranzakció nyomon követhető. CZ a twitteren szólt előre, hogy nagyobb összegeket fognak mozgatni a cold walletjeik között. Ennek célja az volt, hogy elkerüljék az esetleges pánikot, hiszen ilyenkor valaki mindig elkezdi kongatni a vészharangot, hogy a tőzsdét esetleg meghekkelték. A tranzakció során végül is 888 888 ETH került átutalásra, ami jelenleg ~180 millió dollárt ér. A jutalék 6 cent volt.

A tőzsdén, a közelgő Halloween alkalmából egyébként éppen egy egy tökfaragó promóció is fut. A részvételhez egy Binance témájú műre, egy twitterre feltöltött fotóra és a #BinanceHalloween hessteg használatára van szükség. A legjobb alkotások készítőit 5 BNB-vel jutalmazzák, a beküldési határidő október 31.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img