A stagnálás öt oka

spot_img

Nemrég írtunk arról, hogy a BTC a korábbi órási árfolyamingadozásokhoz képest eljutott oda, hogy már olyan (annyira kicsi) volatilitása van, mint az Apple részvényének. Ráadásul meg is előzött több nagy bluechip papírt, köztük az Amazon és a Netflix is.

A BTC most olyan stabil, mint az Apple részvény

Joggal gondolhatjuk, hogy a mérsékelt volatilitás azonban nem a piac érett, legalábbis érettebb életszakaszának köszönhető, sokkal inkább egy elhúzódó stagnálásról, ha úgy tetszik oldalazásról van szó. Az okok sokrétűek, ezek közül válogattunk.

A bányászok elégedettek

12,5 BTC a jelenlegi blokkjutalom, a 6500 dollár körüli árak mellett a bányászok elégedettek lehetnek, a jelenlegi ár még a felhő alapú bányászatot is kifizetődővé teheti. Nagyjából két év múlva lesz ismét feleződés, a legtöbb bányász addigra tartalékolhat, miközben a folyamatos költségeit is ki tudja fizetni.

Alacsonyabb BTC használat

Az utóbbi hónapokban nagyon alacsony a bitcoin hálózat használata, a legtöbb tranzakciónak az a célja, hogy tőzsdékre kerüljenek a coinok. A hodlerek hodlerolnak továbbra is, az internet sötét bugyraiban pedig a privacy coinok jöttek divatba a bitcoin helyett.

Altcoinok a spekulánsok fókuszában

Jól lehet a BTC volatilitása erősen csökkent, az altcoinok között viszont már nagyobb “mozgás” mutatkozik. Ráadásul a sikeres altcoin kereskedésen keresztül további stabil BTC-hez juthatunk, ez szintén vonzóvá teszi a feltörekvő kriptopénzeket.

Egyszerűen nincs FOMO

Egyre kevesebben hisznek abban, hogy idén még lehet bull-run, egyszerűen nincs miből “kimaradni”, így pánikszerű belépők tömege sem jelenik meg. Ráadásul nem lehetünk biztosak abban sem, hogy már megütöttük az alját, lehet, hogy lesz még 5000, akár 4000 dollár alatti bitcoin is.

USDT

Az USDT “kivonulásával” a token volatilitása is jelentősen csökkent, márpedig az USDT spekuláció volt a BTC árfolyamának egyik mozgatórugója. A Bitfinex-en lecsökkent az USDT kereskedés, ez hatott a piac egészére.

Ha kiegészítenéd a fentieket vagy nem értesz egyet, mondd el egy kommentben!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img