Hardver walletet fejleszt a Sony

spot_img

Egy hivatalos sajtóközlemény szerint hardveres kriptotárcát fejleszt a Sony. A tárca egy “okos kártya” lesz, melyben chip található és érintésmentesen használható például a feltölthető, tömegközlekedési kártyához (pl. Oyster Card Londonban vagy Octopus Hong Kongban) hasonlóan.

A sajtóközlemény szerint a Sony-nak ebben nagy tapasztalata van, és a megoldásuk a napjainkban elterjedt USB-s, számítógépes kapcsolatot igénylő hardveres tárcáknál felhasználóbarátabb kulcs tárolást tesz lehetővé a biztonság legcsekélyebb feladása nélkül. A kriptós privát kulcsokon kívül egyéb, szenzitív adatok tárolására, például a személyes adatainkéra, is lehetőség nyílik a kártya használatával.

A közlemény ugyan egy ábrán kívül nem tér ki az eszköz működésére, de a kártyához való hozzáférés valószínűleg a saját, NFC-s okostelefonunk és valamilyen alkalmazás segítségével lesz lehetséges.

Sony integrált áramkörös (IC) “okos” kártya és NFC kártyaolvasó

A vállalatóriás értékesítésre szánja megoldását, célja a blokklánc technológia széleskörű elterjedésének segítése.

A témában olvasott közösségi kommentek szerint a Sony ezzel tovább erősíti az adopciót Japánban, ráadásul egy ekkora szereplő piacra lépése még a laikusok számára is újabb legitimációt ad a kriptopénzek ügyének. A lépés azonban nem meglepő annak fényében, hogy az általunk is ajánlott, és az eddigi legnépszerűbb megoldásnak számító Ledger Nano hardver walletből indulása óta már több, mint 1,3 millió darabot adtak el. Piac érzékelhetően növekszik, és ezért az apróért már egy magát innovatívnak mondó technológiai óriásnak is érdemes lehajolnia, főleg ha imaget is javítanak vele.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img