Mindent elvesztettek a kanadai tőzsde felhasználói

spot_img

A kanadai MapleChange tegnap egy twitter üzenetben értesítette felhasználóit, hogy egy hibát kihasználva, valakinek sikerült a tőzsdén tárolt összes kriptopénzt kiutalnia a saját számlájára.

https://twitter.com/MapleChangeEx/status/1056582662435954688

Nem sokkal később a platform oldala, Facebook és Twitter fiókja, valamint Discord és Telegram csatornája is elérhetetlenné vált, így a legtöbben arra gyanakodtak, hogy maguk a tulajdonosok léptek meg a pénzzel. A Twitter és a Discord azóta ugyan ismét elérhető, de a visszatérést követően tudatták, hogy bár mindent megtesznek, nem látnak túl sok esélyt a kriptopénzek visszaszerzésére. A becslések szerint a tolvajok zsákmánya 913 BTC lehetett.

A Coingecko adatai szerint a tőzsde nem bonyolított túl nagy forgalmat, de a bejelentést megelőző napok volumene éppenséggel kiemelkedő volt.

Mivel a Maple előírta a kötelező azonosító eljárásban (KYC) való részvételt, nem kizárható, hogy a tőzsde felhasználóinak személyes adatait is megszerezték az elkövetők. Mint minden ilyen esetnél, most is csak azt tudjuk javasolni, hogy a vásárlást követően a lehető legrövidebb időn belül utaljátok ki saját tárcátokba kriptopénzeiteket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img