Háromfelé válhat a Bitcoin Cash

spot_img

Utolsó szakaszához érkezett a Bitcoin Cash fork háború. Az elmúlt hónapok szóbeli adok-kapokjának a november 15-re tervezett fork vethet véget, mely után akár 3 különböző szálon is folytatódhat a BCH sztori. A coin.dance szerint eddig három jelölt, a Bitcoin ABC, a Bitcoin SV és a Bitcoin Unlimited által futtatott node-ok jelezték részvételüket a szoftver frissítésnek induló, de most már szétválással fenyegető hard forkban.

A Bitcoin ABC név a Bitcoin Cash eredeti fejlesztőcsapatát takarja, akik a tervezett v0.18.00-s frissítéssel több fejlesztést és hibajavítást szeretnének végrehajtani a hálózaton, többek között élesbe állítanák a Wormhole-t, ami a BCH okos szerződéseket támogató protokolja lenne. Törekvéseik azonban hangos ellenállásba ütköztek.

A magát Satoshi Nakamotónak valló Craig Wright és saját blokklánc fejlesztő cége, az nChain szerint a módosítások szembemennek Satoshi eredeti elképzeléseivel, így Bitcoin SV néven (Satoshi’s Vision) egy saját ág létrehozására tett lépéseket, ami mögé a Bitcoin Cash bányászatát támogató legnagyobb független pool, a Coingeek is beállt. Ők a blokkméret eddigi 32Mb-os méretének 128Mb-ra növelésével növelnék a hálózat hatékonyságát. A rendkívül megosztó Craig tervére a kriptovilág ismert szereplői is reagáltak. Vitalik Buterin például azt mondta, hogy ez egy kiválló lehetőség a közösség számára, hogy egyszer s mindenkorra kiközösítse magából Wrightot.

Mindezt tovább bonyolítja a Bitcoin Unlimited, amely mindkét fél változtatásait bevezetné saját blokkláncán. A jelöltek bányászok általi támogatottságának arányát az alábbi képen láthatjátok.

Amennyiben egy nagyobb tőzsde még a fork előtt bejelentené az Unlimited vagy SV támogatását, mindenképpen a BCH árfolyamának emelkedésére számítanék.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img