Délkelet-Ázsia legnagyobb bankja a szupergazdagokról gondoskodik

spot_img

A Bitcoin, az Ethereum és más kriptovaluták új történelmi csúcsokat értek el az elmúlt napokban, hetekben. Az irántuk való érdeklődés, az intézményi és lakossági befektetők részéről szintén nagymértékben nőtt. A hagyományos bankoknak muszáj lépést tartani az új digitális befektetési lehetőségekkel, ha nem akarnak lemaradni a digitális pénzügyi forradalomról.

Délkelet-Ázsia legnagyobb bankja, a DBS Bank, a napokban tett bejelentése szerint bevezette a kriptovalutákra vonatkozóan a bizalmi (trust) szolgáltatását, hogy privát ügyfeleinek kriptovaluta vagyonát integrálhassa vagyonkezelési terveibe.

A szingapúri székhelyű DBS az egyik első olyan hagyományos bank Ázsiában, amely a blokklánc technológiát kihasználva indított kriptovaluta tőzsdét. Később tokenizálást, kereskedést és letétkezelési lehetőséget is szeretnének biztosítani meglévő és az új ügyfeleik számára. A letétkezelési ajánlatuk egyenlőre a Bitcoinra, az Etherre, a Bitcoin Cashre és az XRP-re – a DBS digitális tőzsdéjén kereskedhető négy kriptovalutára – korlátozódik egyenlőre.

A már élesen működő bizalmi szolgáltatás egyben a bank kriptopénz kínálatának bővítését is jelenti. Ez lehetővé teszi a DBS privátbanki ügyfelei számára, hogy kriptopénzeiket a DBS Trustee – a DBS engedéllyel rendelkező trust társasága – segítségével fektessék be, helyezzék letétbe és kezeljék.

A becslések szerint 2030-ig világszerte 15 billió dollárnyi vagyon fog átkerülni a következő generációhoz, ebből mintegy 2 billió dollár Ázsiából.

A bank szerint a bizalmi struktúra lehetővé teszi a tetemes vagyonnal rendelkező ügyfelei számára, hogy biztosak lehessenek abban, hogy digitális vagyonukat biztonságosan kezelik és a jövőre nézve továbbadják a kívánt kedvezményezetteknek. Az ügyfelek digitális vagyonukkal kapcsolatos kritikus információkat, beleértve a hozzáférési utasításokat, jelszavakat, a pénztárcák biztonsági mentéseire vonatkozó adatokat, az elhunytak halála után bizalmasan kezelik.

“Az elmúlt években egyre több ügyfél fejezte ki érdeklődését a kriptovaluták iránt. Ezek az ügyfelek már befektettek digitális eszközökbe, és arra számítunk, hogy ez a tendencia csak nőni fog” – mondta Joseph Poon, a DBS Private Bank csoportvezetője közleményében.

Piyush Gupta, a DBS vezérigazgatója 2021. első negyedévi beszámolóján elmondta, hogy a DBS a világjárvány korai szakaszában úgy döntött, hogy átáll a jövőre, és az új technológiai előrelépéseknek köszönhetően új üzletágakat épít.

A DBS azt tervezi, hogy az elkövetkező hónapokban digitális tőzsdei üzletágát értékpapír tokenek kibocsátásával kívánja bővíteni, ami lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy értékpapírjaik és eszközeik tokenizálásával tőkét vonjanak be.

Ha Bitcoint, Ethereumot, Bitcoin Casht vagy XRP-t vásárolnál a Binance-t ajánljuk! További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a Youtube-on találsz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img