Az Ethereum sikere érdekében a háttérbe szeretne lépni Buterin

spot_img

A héten Prágában megrendezésre került a Devcon, az Ethereum rendszeres szakkonferenciája, ahol találkoztak a fejlesztők, a kutatók, az üzleti szféra, az érdeklődők és a média. Az Ethereum Alapítvány által rendezett háromnapos rendezvény előadásokkal, beszélgetésekkel, bemutatókkal és persze a személyes találkozások végtelen sorával hozta közelebb egymáshoz az Ethereum közösség tagjait.

Természetesen az Ethereum atyjának tartott Vitalik Buterin is ott volt Prágában, ahol az MIT Tech Review-nek adott egy interjút, ezt foglaljuk össze.

A konferencia legfontosabb témája az Ethereum 2.0 volt, vagyis az Ethereum jövője és annak megvalósítása – a skálázhatóság, a Proof-of-Stake rendszer és az elterjedés mentén.

Az MIT-nek Buterin elmondta, hogy a jövőben szeretne visszavenni vezető döntéshozói szerepéből és szeretné saját személyét fokozatosan háttérbe helyezni. „Ez egy szükséges lépés a közösségünk fejlődése érdekében” – szögezte le a 24 éves fejlesztő.

Döntésének okairól is lényegretörően nyilatkozott Buterin: egy igazán decentralizált rendszerben nem létezhet egyetlen olyan komponens, amin túl sok minden nyugszik. Márpedig a múltban az Ethereum legprominensebb alakjának vezető és döntéshozó szerepén nagyon is sok múlott. Buterin tapasztalata szerint a Devcon-on is érezni lehetett, hogy ez a folyamat elindult: a közösség együttműködik és szervezi magát, egyre kevésbé hagyatkozik néhány döntéshozóra.

Ha most szeretnél ethereumot vásárolni forintért, ajánljuk a CoinCash -t.

Hudson Jameson, az Ethereum Alapítvány munkatársa a közösségi döntéshozatalról szóló előadáson is megerősítette, hogy Buterin a döntési folyamatból is egyre inkább és tudatosan kivonult az utóbbi időszakban.

Bár az Ethereum 2.0 Buterin elképzeléseit nagyban tükrözi és annak előkészítésében is óriási szerepet vállalt, elmondása szerint már korántsem dolgozott annyit, mint két vagy három évvel ezelőtt szokott. „A saját befolyásom csökkentése nagyon jó úton halad” – nyilatkozta Vitalik Buterin.

(MIT Tech Review)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img