Befektetett tőkéjének nyolcvanszorosát követelhetik adóként egy kriptopénz kereskedőtől

spot_img

A Redditen írta meg történetét az a kaliforniai diák, aki tavaly $5000 kezdőtőkével vágott bele a kriptopénz kereskedésbe és akin most ennek 80-szorosát kérheti számon az adóhatóság.

A throwaway nick néven regisztrált szerző egy barátjától hallott először a kriptopénzekről és ennek hatására nyitotta meg Coinbase számláját még tavaly májusban. A fiatal srác $5000-t költött el az oldalon. ami számára ugyan rengeteg pénzt jelentett, de úgy gondolta, hátralévő életére kivetítve igazából nem oszt, nem szoroz ez az összeg.

Ahogy egyre mélyebben belevetette magát a kereskedésbe, több altcoinon is hatalmas nyereséget ért el és 2017 decemberére már $880 000 volt a számláján. A célja az volt, hogy elérje az egymilliót, de a bullrun már nem tartott ki addig. Az árfolyamok idei esése miatt kriptopénzei jelenleg nagyjából $125 000-t érnek.

Ez sem rossz eredmény – gondolhatnánk – de a Coinbase által kiállított értesítő szerint, az adóhatóság akár $400 000-t is követelhet majd rajta, mert a nyereségeit mind a 2017-es adóévben érte el, a veszteségeit pedig csak idén, így ezeket nem lehet összevonni. A kétségbeesett fórumozó elmondta, hogy tanulmányai mellett egy könyvesboltban dolgozik $12-os órabérért, így esélye sincs arra, hogy befizesse tartozását.

A hatalmas adósság egyébként úgy keletkezett, hogy az USA-ban a kriptopénz-kriptopénz közötti váltások is adóköteles tevényeségnek számítanak, a Coinbase-t pedig törvény kötelezi arra, hogy minden felhasználójának tevékenységéről tájékoztassa az adóhivatalt. A teljes történetet itt olvashatjátok el.

Tisztában vagy azzal, hogy milyen kriptopénzekkel kapcsolatos adótörvények vonatkoznak rád?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img