A Google CEO fia Ethereumot bányászik

spot_img

A világ egyik leghatalmasabb vállalatának vezérigazgatóját saját fia oktatja kriptopénzekből.

Vacsora közben jött fel náluk otthon a Bitcoin témája, mikor is a fiú kijavította Google-vezér édesapját, hogy ő valójában nem a Bitcoinról, hanem az Ethereumról beszél, “ami egy kicsit más”. “11 éves, és bányássza is” – mesélte Sundar Pichai egy tegnapi konferencián, mely ironikus módon a gyermekek tech függésének, és annak visszaszorításának témáját célozta. Pichai elmondása szerint nem ő állította be a gépet erre a célra, azonban ő volt az, aki anno összeszerelte azt, hogy a család egyetlen otthoni számítógépe legyen.

A srác jobban érti a kriptók működését, mint a fiatét, ezért a CEO-nak el kellett magyaráznia a pénz működését a való életben: “El kellett magyaráznom neki, hogyan működik a papírpénz [mondjuk az sokat elárul a család társadalmi helyzetéről, hogy 11 évesen nem használt még papírpénzt]. Beszélnem kellett neki a bankrendszerről és annak fontosságáról. Jó beszélgetés volt.”

Nem csak Pichai-ék foglalkoznak Ethereummal, Sergey Brin, a Google társalapítója szintén a fiával bányászik közösen Ethereumot, és sajnálja, hogy nem kapcsoltak hamarabb a blokklánc technológiával kapcsolatban.

A Google vezetője sajnálja, hogy nem váltak a blokkláncban is vezető szereplővé

A következő generáció már nem fogja érteni, hogy mi volt ez a hülyéskedés a politikusok játszmái által befolyásolt  nemzeti pénzekkel meg mocskos papírdarabokkal. A következő generáció anyanyelvként fogja beszélni a decentralizációt és a “minden digitális” világot.

Az ETH árfolyam alakulásáról valamivel több, mint egy hete írtunk utoljára, azóta minimális mozgás történt csak. Az árfolyam ma 200$ körül alakul, 85% mínuszban a mindenkori csúcshoz képest. Ethereum közvetlenül az amerikai Coinbase vagy a magyar Coincash felületén, más kriptopénzből váltva pedig a Binance tőzsdén érhető el biztonságosan.

Itt lenne az ethereum alja?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img