A Google vezetője sajnálja, hogy nem váltak a blokkláncban is vezető szereplővé

spot_img

Tegnap este már írtunk arról,, hogy a Google egyik alapítója, Sergey Brin váratlanul felbukkant egy blokklánc konferencián és ha már ott volt, eleget is tett a felkérésnek, hogy a színpadon válaszoljon néhány kérdésre. Amellett, hogy kiderült fiával közösen ethereumot kezdtek bányászni egy másik érdekes dolgot is elmondott.

De mielőtt erre kitérnénk, essen néhány szó arról, hogy kis is az a Sergey Brin. Az, hogy valaki a Google alapítója hatalmas szó, de a hétköznapi ember számára talán mégis nehéz elhelyezni, hogy ez pontosan mit is jelent. Sergey 52 milliárd dolláros vagyonával jelenleg a világ tizedik leggazdagabb embere és a mai napig aktív részese a vállalat irányításának. Ő vezeti a Google anyacégét, az Alphabetet.

Éppen ezért éreztem fontosnak kiemelni azt a mondatot, ami ugyancsak itt hangzott el tőle. Szerinte a Google kudarcot vallott abban, hogy a blokklánc technológia egyik úttörőjévé válljon, ugyanakkor reméli, hogy a cégen belül a kutatás-fejlesztésért felelős Google X osztály képes lesz ezen a téren is maradandót alkotni. A Google X keretein belül fejlesztik például a Waymo-t, a vállalat önjáró autókat meghajtó rendszerét, de innen indult a Project Loon is, ami a világ lakott területektől távol eső részein bíztosítaná az internet-hozzáférést.

Az, hogy a világ legnagyobb tech cége nem tud lépést tartani a blokklánc technológia fejlődésének iramával, egyre több ott dolgozó szakembert kéztet távozásra:

Egyre több Google dolgozó indít saját kripto startupot

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img