A Google alapítója ethereum bányász

spot_img

1998-ban, egy kollégiumi szobában két fiatal, egy amerikai és egy orosz származású megelégelte, hogy az akkor alig néhány éves interneten nagyon nehéz megtalálni azt, amire éppen kíváncsiak vagyunk. A korai keresők pusztán azt figyelték, hogy egy kulcsszó milyen gyakran fordul elő egy oldalon.

Elhatározták, hogy jobb megoldással állnak elő, írtak egy algoritmust, ami egy oldalra mutató linkek mennyiségét figyeli, de úgy, hogy figyelembe veszi, hogy pontosan milyen oldalak hivatkoznak rá. Minél több, az adott témában releváns website mutatott egy oldalra, annál előrébb sorolta az eredménylistájukban a rendszer.

A zseniális ötlet hamar szárnyra kapott, futótűzként terjedt a hír: már van megoldás arra, hogy érdemi tartalmakat találjunk a témában, ami érdekel minket. Arról nem is beszélve, hogy a kereső az internettel együtt nőtt fel; ahogy rohamosan terjedt a polgári internetkapcsolatok száma, úgy nőtt a Google felhasználói bázisa is.

Az első néhány év természetesen számukra sem volt könnyű, de négy év kitartó munka után a Google akkor még maroknyi csapata rájött, hogy hirdetések megjelentetésével érhetnek el bevételt. A többi már történelem.

Sergey Brin

A mára már milliárdos társalapító, Sergey Brin pedig a tegnapi nap során váratlanul megjelent a Marokkóban jelenleg is zajló Blockchain Summit konferencián. A résztvevők megtudhadták, hogy Brin a tíz éves fiával elkezdett ETH-t bányászni, és nagy érdeklődéssel követi a blokklánc ipar fejlődését. Utolsó pillanatban derült ki, hogy Brin részt vesz a konferencián, ezzel pedig minden idők leghíresebb és legbefolyásosabb vendége, aki valaha is megjelent egy kriptókkal kapcsolatos eseményen.

Nem rossz ajánlólevél a területnek a Google egyik alapítójától. Persze ez mit sem változtat azon, hogy a Google nemrég bejelentette, hogy az ICO-k és általában a kriptopénzek hirdetését tiltja felületein. Bár ennek oka jó eséllyel a rengeteg rosszindulatú projektben keresendő. Sokak szerint egyszerűen védeni akarják a felhasználóikat a csalásoktól, mégis kicsit olyan ez, mint a híres mondás a borivásról…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img