Jön az első teljesen szabályozott kriptotőzsde?

spot_img

Svájc néhány év alatt kiemelt helyet szerzett magának a kriptovilágon belül. Nem csak alulról jövő, rengeteg ICO és startup kezdeményezés tömörült egy Zürich melletti kisvárosba, hanem felülről, a tartományi és szövetségi politika is egy határozottan támogató irányba mozdult el az utóbbi időszakban.

Legutóbb a Business Insider írt arról, hogy az első számú svájci tőzsde működtetője, a SIX egy teljesen szabályozott, kriptopénzekre szabott kereskedési platformot készül indítani.

A tervek szerint a platform 2019 első felében rajtra kész állapotban léphet a befektetők elé.

A hivatalos honlap digital assets néven említi a kriptopénzeket, emiatt feltételezhető, hogy a jól bejáratott kriptopénzek mellett a jövőbeli intézményes vagy állami digitális valutákra is felkészülnek majd. A platformon lehetőség lesz jelenleg is létező értékpapírokat tokenizálni, bár erről részleteket még nem tudtunk meg.

A tőzsdeplatform felett a svájci pénzügyi hatóságok és a Svájci Nemzeti Bank gyakorol majd ellenőrzést.

Bár tény, hogy Svájcban és Zug tartományban még mindig nincs teljes körűen szabályozva a  kriptopiac, az irányelvek már készen állnak: Svájc a kriptopiac központi szereplője kíván lenni. Egyre gyorsuló ütemben körvonalazódnak a konkrét intézkedések is. A SIX a jelenlegi és a jövőbeni törvényeknek is meg akar felelni.

Ha az új tőzsdeplatform felállítása sikerrel jár, az mérföldkő lesz a kripto történelmében.

forrás: SIX Group hivatalos honlapja 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img