Egyre több Google dolgozó indít saját kripto startupot

spot_img

Bár a Google és a YouTube betiltotta a kriptopénzekkel kapcsolatos hirdetéseket, anyacégük az Alphabet a blokklánc startupok egyik legnagyobb befektetője. A forradalmi technológia a vállalat egyre több alkalmazottját késztette arra, hogy elhagyják korábbi munkahelyüket és saját céget alapítsanak. Az ő közreműködésükből alakult meg, a volt Google alkalmazottakat tömörítő xGoogler Blockchain Alliance.

“A xGBA célja, hogy a volt és jelenlegi Google dolgozókat összehozza és segítse őket a blokklánccal kapcsolatos terveik elérésében. A Google mindig is az innovatív technológiák képviselője volt és mint Googlerek szeretnénk mindenhol és mindenkivel megismertetni a blokkláncban rejlő lehetőségeket. Míg korábban a Szilikon-völgy és a Wall Street csábított sok tehetséges elmét, közülük ma már egyre többen választják a blokklánc startupokat. Erre mondhatnánk, hogy agyelszívás, de valójában az itt elért sikerek pozitív hatással lesznek az élet más területeire is.”

Az xGBA alapítói:

  • Hitters Xu a Nebulas alapítója, melynek célja hogy a blokkláncok kereső alkalmazásává válljon. A technológia várható elterjedésével például komoly probléma lehet a milliónyi dApp (decentralizált alkalmazás) között megtalálni a számunkra megfelelőt. Projectjük többek között erre nyújthat megoldást. Xu korábban a Google keresőjén is dolgozott, Kínában pedig a nevéhez fűződik az első blokklánc közösség, a BitsClub megalapítása.
  • Andy Tian a Gifto-t vezeti, ami az ázsiában népszerű Uplive stream szolgáltatás 20 millió felhasználóval rendelkező platformjának digitális pénze. Bár az Uplive-on fejlesztik, a kriptopénz különlegessége, hogy más platform felhasználói számára (pl.: Youtube, Facebook, Instagram) is használható. Andy korábban a Google mellett a Zynga, a Facebookon 700 millió dolláros bevételt generáló Farmville-t piacra dobó cég igazgatói posztját is betöltötte.
  • A harmadik alapító Daniel Wang, aki a Loopring, a kereskedést a felhasználók saját walletjéből lehetővé tevő, decentralizált protokoll megalkotója.
  • Ella Zhang pedig a Binance inkubátor programjának a vezetője, melyben az igéretes, ICO előtt álló projectekkel való közös munkáért felel.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img