Málta: blokklánc sziget voltunk, MI sziget leszünk

spot_img

Abból a célból, hogy Málta számára egy nemzeti mesterséges intelligencia stratégiát dolgozzanak ki, a máltai kormány egy új munkacsoport felállításáról tett bejelentést a napokban.

A Malta.ai névre keresztelt kezdeményezés többet között egy MI startupok és vállalatok számára barátságos szabályozói környezet kidolgozásáért lesz felelős. Bejelentéskor a sikeresnek bizonyult “blokklánc sziget” koncepcióval példálóztak: az MI területén is hasonló éllovasokká szeretnék tenni a szigetországot. „Málta a mesterséges intelligenciában is vezető ország lesz” – szögezte le a digitális gazdaságért és innovációért felelős szakminisztérium helyettese, Silvio Schembri.

„Miután elsőként szabályoztuk az elosztott főkönyvi technológiákat és igazi >>Blokklánc Szigetté<< tettük Máltát, azt szeretnénk ha politikánkkal a mesterséges intelligencia területén is bekerülnénk a világ legjobb 10 országába.”

Hasonlóan a blokklánc tervekhez, a Malta.ai kezdeményezés a következő területeken szeretne eredményeket elérni: Máltán vonzó MI-szektorú befektetői környezetet teremteni, a megfelelő munkaerőt bevonzani és az infrastruktúrát kialakítani, egy jogi keretrendszert teremteni a szakmai és az üzleti körök bevonásával.

Málta egyébként az év elején jelentette be, hogy a blokklánc technológia egyik központja szeretne lenni, amit sikeresnek ítélt a politika. Júliusban készült el egy törvénycsomag, ami tisztázta a jogi környezetet és rengeteg iparági szereplőt vonzott be. Az olyan kriptotőzsdék mint a Binance, az OKex és a BitPay is Máltán jegyzik magukat.

Malta.ai

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img