Összefoglaljuk a hetet

spot_img

Tavaszi időjárás, stabil árfolyamok, Devcon, blokklánc jelmezek és Bitcoin születésnap. Összefoglaljuk a hetet.

  • Nagy indulatokat kavart egy kisebb kanadai kriptotőzsde állítólagos feltörése. A MapleChange vezetői szerint egy bugot kihasználva valaki kiutalta az összes kriptopénzt a tőzsdéről. A vezetők viszont az esemény után igyekeztek eltüntetni magukat az internetről, ami komoly gyanúra adott okot. Miután néhányan lenyomozták és publikálták a vezetők neveit és lakcímét, hirtelen visszatértek és megkezdték a bent maradt kisebb kriptopénzek visszaosztását.
  • Október 31-én jelent meg 10 éve a Bitcoin jól ismert első technikai dokumentációja, az egyszerűen csak Whitepaper-nek nevezett whitepaper, Satoshi Nakamoto nevű ismeretlen szerző(k) tollából. Az évforduló nem összetévesztendő az első blokk, a Genesis block születésével, amivel 2009 január 9-én indult a Bitcoin blokklánc. A Kripto Akadémia itt írt róla.
  • Hazánkba is betört egy sms alapú Bitcoin Cash váltó, érdemes kipróbálni.
  • A világ legnagyobb vagyonkezelője a BlackRock egy ideje flörtölt egy Bitcoin alapú tőzsdén kereskedhető alap (ETF) létrehozásával. Nemzetközi kriptós körökben nagy várakozás övezte a döntésüket, azonban a héten bejelentették, hogy elhalasztják az ETF engedélykérést, amíg határozott szabályozás nem születik erre vonatkozóan.
  • A Coinbase újabb kriptopénzt adott felületéhez. A Brave token egyelőre csak a Pro felületen érhető el, de hamarosan sor kerül a hagyományos Coinbase implementációra is. A diszkrét adatkezelést és anonimitást lehetővé tévő Brave böngésző egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a BAT pedig az ő natív tokenjük. Próbáld ki a böngészőt vagy tudj meg többet a Brave-ről ezen a linken.
  • Egyébként a Coinbase 300 millió dollárral toltodta meg saját tőkéjét.
Devcon

Prágában tartották az Ethereum Alapítvány szokásos közösségosszehozó rendezvényét, a Devcon-t. A háromnapos rendezvényen közel ötezren vettek részt. A főleg technikai célú, fejlesztésekkel foglalkozó konferencián megjelentek az Ethereum legnagyobb fejlesztői, beugrott néhány Bitcoin Cash arc, ott volt Zcash és az Ernst & Young is beszélt egy Ethereumra fejlesztett zero-knowledge-proof és privacy megoldásról.

„A nemzetállam is egy technológia a sok közül, ami egyre inkább elöregedik. El kell kezdenünk beszélni arról, hogy hogyan tudunk jobbat alkotni.”

Az Ethereum egyik legfontosabb fejlesztője, Lane Rettig a fenti kijelentéssel emlékeztette a közönséget, hogy ez az egész még mindig többről szól, mint az árfolyamukat megszázszorozó shitcoinokról.

A konferencia legfőbb témája az Ethereum jövője volt, a közelgő fejlesztési irányok és kihívások. A Serenity gyűjtőnéven ismert új Proof-of-Stake megoldáshoz vezető roadmapot Vitalik mutatta be a nagyérdeműnek, miután a konferencia előtt lehetett tudni, hogy az ehhez szükséges Constantinople forkot a jövő évre tolják.

 

A Devcon-on bemutatott Ethereum rövid távú roadmap

Amikről nem írtunk:
  • Végre piacra került a Petro, Venezuela nyersanyagaival fedezett kriptopénz. Venezuela lépéseket tett annak érdekében is, hogy Brazília északi részéből az ország számára nélkülözhetetlen árucsere egy részét vagy egészét Petro-ban bonyolítsák le.
  • Ukrajna belekezdett a kriptopénzek törvényi kereteinek kialakításába. Először a pontos jogi definíciók kidolgozása zajlik majd, a tervek szerint pedig 2021-re életbe léphet az átfogó szabályozás. Egy új törvénytervezet értelmében egyelőre 5% -os adót vetettek ki a kriptopénz birtokosokra. A központi bank részéről egy Digitális Pénzek Központi Bankjának ötlete is felmerült, amit leginkább a fiat pénzek digitális mozgatására használnának.

A végére jöjjön valami könnyű: valószínűleg senki nem értékelte eléggé a halloweeni buliban, de ez a reddit felhasználó blokkláncnak öltözött:

Ő pedig whitepapernek:

Belsős poénokkal operáló páros-jelmezben pedig ők lettek a kategóriagyőztesek:

Így kell forknak öltözni

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img