Megérkezett a Litecoin a Facebook Messengerre

spot_img

A svájci Zug-völgyből operáló Zulu Republic cég Lite.IM szolgáltatásával mától 2 milliárd Facebook felhasználó számára vált elérhetővé Litecoin egyszerű és biztonságos küldése, fogadása.

Az alkalmazás nagy előnye, hogy egy egyszerű folyamat során – egy csetbottal kell csevegni és felajánlott gombokat nyomogatni – a pénzügyi szolgáltatások használatában nem jártas felhasználók számára is könnyen végigzongorázhatók a (kripto)pénz küldéséhez szükséges, egyébként nem maguktól értetődő, lépések. Az alkalmazás használatával lehetőség nyílik a kulcsaink exportálására is, azokat a Lite.IM nem tárolja.

 

A regisztrációhoz és az első használathoz a következő lépések megtétele szükséges:

  1. Beszélgetés indítása a Lite.IM bottal a m.me/lite.im linken
  2. A felhasználási feltételek után a regisztráció megindítása
  3. E-mail cím megadása
  4. Telefonszám megadása. Formátum: +[ország][telefonszám]
  5. Kapott SMS kód beírása a megadott helyre
  6. A kód elfogadása után jelszó beállítás következik a Lite.IM fiók számára
  7. A felhasználó megkapja az LTC wallet címét
  8. Erre a címre fogadhatunk küldést, innen a beszélgetésből indíthatunk küldést, ha kaptunk/küldönk LTC-t a tárcánkba a Facebook Messengeren

A gyakorlatban így néz ki:

A Lite.IM felülete gyakorlatban

Az ilyen és ehhez hasonló alkalmazások remekül ki tudják használni a Litecoin gyorsaságát és alacsony tranzakciós díjait, a közösség reményei szerint pedig a világ 1,7 milliárd, jelenleg banki szolgáltatásokhoz hozzá nem férő részének érdeklődésére is számot tarthatnak.

A digitális ezüstként is emlegetett jó öreg Litecoinra ráférnek a jó hírek: A decemberi 360 dolláros csúcshoz képest az árfolyam épp 85% mínuszban tartózkodik. Vásárláshoz az amerikai Coinbase vagy magyar Coincash brókereket, illetve kriptóból váltáshoz a Binance tőzsdét ajánljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img