A stabil coin kibocsátás lett az új ICO

spot_img

Hatalmas biznisz a stabil coin kibocsátás. Az ebbe befektető cégek előtt a Tether sikere lebeg, mely mögött 2015-ös színrelépésekor még csak 250 000 dollárnyi tőke állt, 3 évvel később viszont már közel 3 milliárd.

A bankokban letétbe helyezett pénz után járó kamatok szép passzív bevételt jelenthetnek a kibocsátónak, az egyéb használatért és tranzakciós költségekért beszedett jutalékokról nem is beszélve. Becslések szerint jelenleg már 120 stabil coin létezhet és az utánpótlásból sincs hiány.

A Tether legnagyobb riválisának jelenleg a Circle által piacra dobott USDC tűnik, amit nemrégiben a Coinbase, ma pedig a Binance is felvett a kínálatába. A coin 25 milliós market cap-je ezzel, alig egy hónap alatt 145 millióra növekedett.

Indulásakor a Gemini tőzsde és a Winklevoss fivérek által kibocsájtott Gemini dollár iránt is jelentős volt a várakozás, de az átütő siker egyelőre elmaradt. Ahogy a 2017-es ICO-láz, úgy a stabil coin piac is hasonló felfutást, majd összeomlást élhet meg. Az biztos, hogy nem lennék annak a cégvezetőnek a helyében, aki arról próbálja meggyőzni a befektetőit, hogy az eddig piacon lévő 120 vetélytárs mind szemét, míg ő 121. verziója az igazi.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img