Filmek hétvégére a kitartásról

spot_img

Itt a hétvége, végre pihenhetünk. Ha olyan hülyén éled az életed, mint a Kripto Akadémia csapata, akkor még ma is és holnap is előveszed a portfóliód, rálesel a CryptoCompare-re, legjobb esetben is elő-elő veszed valamelyik kriptopénz applikációt.

Ne tedd.

Pihenj. Egyrészt azért, mert hacsak nem vagy földöntúli spirituális energiákkal megáldva, akkor semmit sem érsz el azzal, hogy a grafikonokat szugerálod. Másrészt önmagad ellen dolgozol, fásult görccsé válik az ember agya, ha non-stop egyvalamire fókuszál. Ráadásul arról sem feledkezhetünk meg, hogy a pihenés is lehet munka!

Bizony, ha ügyesen választjuk meg a kikapcsolódás módját, akkor inspirációt, hasznos tudást meríthetünk, olyasmit, ami a javunkra válik a munkában is!

Éppen ezért ismét jelentkezik a Kripo Akadémia filmajánló rovata, erre a hétvégére olyan alkotásokat kínálunk, melyek a nagybetűs kitartást mutatják be. Ha valamire, ekkor erre most igazán szükségünk van! Lássuk a listát, jobbnál jobb filmekkel készültünk nektek mára!

A remény rabjai (1994)

Sokak szerint ez Stephen King legjobb munkája, az biztos, hogy egészen kiváló filmről van szó. A hűtlen feleségét és annak szeretőjét meggyilkoló sikeres bankár kétszeres életfogytiglant kap egy vehemens bírótól, a baj csak az, hogy ártatlanul. Művelt, tehetős emberként a társadalom perifériájára szorult erőszaktevők között találja magát, borzalmas körülményekben kell életben maradnia. A poént nem lőjük le, legyen elég annyi, hogy egy aprócska kalapács és hosszú évek kitartása meghozza a kívánt eredményt. Remek színészek, szívszorító történet, igazi mestermű a kitartásról. Borítóképünkön a film egyik jelenete.

Rocky (1976)

Sylvester Stallone saját bevallása szerint első filmje, a Rocky karrierje csúcspontját jelentette, innentől kezdve minden amit csinált szemét. Mi nem vagyunk ennyire szigorúak a hollywoodi legendával, az viszont egészen biztos, hogy a nehézsorsú bokszoló története generációknak adott és ad mind a mai napig inspirációt. A kitartás az emberi lélek talán legfontosabb jellemzője, ha rendelkezel vele akkor szerencsés vagy, ha nem, akkor ki tudod alakítani magadban. Rocky szavaival élve az élet nem arról szól, hogy milyen nagyot tudsz ütni, hanem arról, hogy hány ütést tudsz elviselni úgy, hogy még mindig mész előre.

127 óra (2010)

Amikor egy túrázó egyes egyedül kimegy a végtelen sziklás pusztaság közepére, akkor rossz dolgok történhetnek. Meg is történnek, a kérdés csak az, hogy képes lennél-e levágni a saját karod azért, hogy életben maradj. Az igaz történet alapján készült filmből kiderül!

A leggyorsabb indián (2005)

Vannak olyanok, akik megszállottan kergetnek egy álmot, szinte bármire képesek azért, hogy elérjék. Szintén igaz történet, volt valaki, aki képes volt meztelenül bemászni egy házilag barkácsolt motorba azért, hogy a sivatagban bizonyítsa: ő a leggyorsabb ember a földön.

A boldogság nyomában (2006)

Egy újabb igaz történet, ráadásul szorosan kötődik a pénzvilághoz. A nehéz anyagi és családi helyzetben lévő központi szereplő egy orvosi eszközzel házal kórházakban, hogy legalább ennivalót tudjon venni a kisfiának. A sorsa rosszról tragikusra fordul, még a felesége is elhagyja, az otthonát is elveszíti, egy ponton kénytelen egy nyilvános WC-ben aludni. Ilyen körülmények között végzi el a brókeriskolát, ahol ráadásul a rasszizmussal is szembesülnie kell színesbőrűként.

Mára az egyik legsikeresebb befektető lett az USA pénzügyi történelmében.

A zongorista (2002)

A valós elemekből építkező film a második világháború borzalmai közepette folytonos menekülésre kényszerülő zongorista történetét mutatja be. Zsidóként egyik lehetetlen helyzetből csöppen a másikba, az emberi jószándék és aljasság között bukdácsolva szinte zombiként kerül ki a hosszú évekig tartó kálváriából, nem egyszer, nem kétszer a halál torkából megmenekülve. Rémalomszerű eseménysor, melyben egyetlen dolog állandó: mindig tovább kell menni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img