Nagy siker a svájci tőzsde kriptós terméke

spot_img

Amint arról mi is beszámolunk, múlt hét szerdán indult meg Svájcban az első tőzsdén kereskedhető kripto index, az Amun Crypto ETP kereskedése, A termék árfolyamát az 5 legnagyobb kriptopénz aktuális teljesítménye alapján határozzák meg, ami a mostani volatilis időszakban, a hagyományos tőzsdéken nem tapasztalható kilengéseket produkált.

Megkapták az engedélyt: a jövő héten érkezik a világ első kriptopénz alapú, tőzsdén kereskedhető indexe

A jelenleg $12.4-os egységenként kereskedhető eszköz bevezetése óta abszolút listavezetővé vált a befektetői lelkesedést jelző “Turnover ráta” alapján. A kriptós index forgalma önmagában akkora, mint az utána következő legnépszerűbb termékek, az arany, ezüst és olaj volumene, összesen.

Az indulás óta az is kiderült, hogy Amun ETP fedezetéül szolgáló BTC, XRP, ETH, LTC és BCH mennyiséget két kvantatív (az embereket kizáró, számítógépek és matematikai modellek segítségével végzett) kereskedést folytató cég, a Jane Street Financial Ltd. és a Flow Traders NW végzik, akik az élő piacon vásárolják és adják el a kriptopénzeket. Ennek részleteiről és pontos nagyságáról eddig még egyik fél sem adott tájékoztatást, pedig érdekes lenne tudni, hogy vannak-e olyan kripto tőzsdék amelyekben megbíznak ezek a professzionális cégek, vagy most is OTC kereskedésről lehet-e szó?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img