Binance: Összevont stabilcoin piac érkezik az USDT helyett

spot_img

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a napi egymilliárd dollárnál nagyobb forgalmat bonyolító Binance szűkszavú bejegyzésben jelentette be, hogy az USDT ticker helyett az USDⓈ kerül bevezetésre a platformon.

USDⓈ nem egy új, stabil kriptopénz (stablecoin) lesz, hanem az oldalon elérhető stabilcoinok közös piaca. A Binance tőzsdén jelenleg a Tether (USDT) mellett a TrueUSD (TUSD), az USD Coin (USDC) és a Paxos Standard Token (PAX) stabilcoinok érhetők el. Az utóbbi 24 órában a Tether után a TUSD bonyolította a legnagyobb forgalmat. A hivatalos bejegyzés múlt időben beszél a lépésről, azonban a tőzsdén egy néhány perccel ezelőtti ellenőrzés során még nem láttuk az összevont piac tickerjét.

Semmi bővebbet nem találunk egyelőre a USDⓈ működéséről. Ez egy átlagolt mutató lesz? Lehet még direkt egyik vagy másik stablecoint választani, vagy a Binance algoritmusa dönti el, hogy hova melyikbe ülünk eladáskor, így stabilizálva az összes árfolyamát? Két dolog juthat eszünkbe, amiért szükség volt erre a lépésre:

  • Az USDT körüli bizonytalanság miatt jobb, ha nincs szem előtt a legnagyobb forgalmú tőzsdén, mert így kevésbé valószínű egy pánik okozta összeomlás
  • Az USDT így szépen, lassan, feltűnés nélkül veszíthet jelentőségéből, míg kivezethetővé válik
  • A jövőben is több stabilcoin listázását tervezik, ami zavarhoz vezethet, ezért előzékenyen leveszik a felhasználók válláról a választás súlyát

Felmerülhet az a kérdés is, hogy egy összevont stabilcoin piacba hogyan fog beférni a MakerDAO valódi stabilcoinja, amit okosszerződések tartanak 1$ körül, nem pedig egy (talán valós) egydolláros letéthez van délibábként kapcsolva?

Olvasóikat kérdezzük: Mi szerintetek az összevonás célja?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img