2019-re halasztották a Bitcoin ETF-ről szóló döntést

Megosztom

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) több időre van szüksége ahhoz, hogy döntést hozzon az első kriptopénz ETF ügyében. A VanEck/SolidX beadványáról így idén már nem várható érdemi döntés, aminek végső határideje ezzel 2019 február 27.-re módosult.

Az ETF a hagyományos tőzsdék egyik kedvelt terméke, ami a befektetők számára egyszerűbbé és biztonságosabbá teheti a bitcoin adás-vételét. Sokak szerint az ETF bevezetése lehet a lassan már egy éve tartó negatív trend fordulópontja.

A VanEck/SolidX mellett 9 másik ETF kérelem is a SEC döntésére vár. Bár ezeket augusztusban elutasították, a döntést egy nappal később mégis visszavonták és sorsukról a mai napig sem adtak tájékoztatást. Tegnap a SEC ETF-ről döntő bizottságának egyik tagja, Hester Pierce, akit egyébként bitcoin barát hozzáállása miatt csak “kripto mami”-ként emleget a nemzetközi közösség, úgy nyilatkozott hogy: “Ne tartsátok vissza a levegőt az ETF elfogadásáig. Megtörténhet holnap, de akár 20 év múlva is. Mindenkit óvnék attól, hogy erre tegye fel mindenét.”


A bejelentést követően a bitcoin árfolyama ismét zuhanni kezdett és a tegnap reggeli $3800-as szintről egészen $3300-ig esett vissza.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel