Fork Wars ep. 3: Az SV megelőzte a BCH-t

spot_img

*A Shitek bosszúja*

Az éjjeli mészárlásban a Bitcoin SV néven futó Bitcoin fork fork minimálisan ugyan, de megelőzte a “valódi Bitcoinként” pozícionált Bitcoin forkot, a Bitcoin Cash-t, piaci kapitalizációban:

A tegnapi nap során a kriptós médiában több helyen is lehetett olvasni, hogy a BTC bányászata 43%-kal kifizetődőbb a bányászok számára, mint az elméletileg bányász barátként pozicionált SV-é, a mostani emelkedéssel és a BTC esésével ez 10% körüli értékre mérséklődőtt.

A BCH-t nem csak megelőzte riválisa, de mindenkori legalacsonyabb árfolyamára is zuhant. Nehéz lesz így fenntartani a tavaly nyár vége óta építgetett imaget, amely a kriptopénz napi fizetésre való felhasználásának promótálását helyezte előtérbe.

Szinte garantált, hogy az egymillió BCH-t, és ezzel SV-t is tartó Bitmain valamit lépni fog az ügyben. Kérdés, hogy a már így is hajszálon táncoló publikus részvénykibocsátása előtt lesz-e hajlandóság a hardvergyártó bányászóriás részéről a piaci kedélyek újabb felkorbácsolására. Roger Ver-től egyelőre nem találtunk megnyilvánulást a témában.

Az “érdemes-e SV-t venni, ha legalább valamin keresnék a kriptopiaci vérengzésben” kérdésre jó szívvel nem tudunk válaszolni, úgyhogy nézzük a grafikont:

Bitcoin SV 4 órás grafikon. Forrás: Tradingview

A trendvonal áttörése nem sikerült, a következő napokban a trendvonal, a mozgóátlagok és a támasz szint közé szorulhat az árfolyam. November végén egy, a mostaninál meredekebb emelkedés után 40%+ korrekció következett. Felfelé kitörés esetén a 140$-nál található korábbi csúcs a cél.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img