Újra csúcsközelben a shortok száma

spot_img

Az új idei alj elérésével párhuzamosan a korábbi csúcsok közelébe emelkedett az árfolyamok további esésére számító short pozíciók száma. 2018-ban eddig 4-5 alkalommal fogadtak ilyen mértékben további esésre:

BTCUSD shortok száma a Bitfinex tőzsdéről. Forrás: Tradingview

Az adatokat a BTC grafikon alakulásával összevetve azt látjuk, hogy mostani szint elérését hosszabb-rövidebb piaci emelkedés követte:

Forrás: Tradingview

A BTC az órás és napi grafikonok után már a hetin is elérte a túladott zónát, utoljára a 2015-ös alj elérésekor járt 30 alatt a heti RSI értéke.

Az RSI indikátorról a Wikipedia a következőket írja: “Az RSI indikátor a piaci lendületet, a hangulatot méri egy 0 és 100 közé eső skálán. Két fontos szint létezik a skálán, amelyek átlépését kiemelt figyelemmel kísérik a befektetők.

A 30-as szintnél az adott értékpapír jellemző módon túladott, azaz elérte azt a szintet, ahol már az eladások várhatóan abbamaradnak, amely a vételi oldal erősödésével jár együtt. A 70-es szint a 30-as ellentéte, azaz ebben az esetben az értékpapír túlvett értéket mutat, ami azt jelenti, hogy a vételi oldal további vásárlásai ezen a szinten kezdenek el gyengülni, amely az eladási oldal pozícióit erősíti. “

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img