Ez történt szerdán | akár 20%-os bitcoin árfolyameséssel is lehet számolni

spot_img

A tegnapi kereskedési napon a spot Bitcoin ETF-ekből 287 millió dollár áramlott ki

A Farside Investors adatai szerint a 11 amerikai spot Bitcoin ETF-ekből kedden 287,8 millió dollár értékű tőke áramlott ki, aminek következtében a bitcoin árfolyama is eséssel reagált. Ráadásul negatív hírek is érkeztek az USA feldolgozóiparával kapcsolatban, ami tovább lökte negatív irányba a BTC árfolyamát. Elemzők szerint a feldolgozóipar gyenge teljesítménye újraélesztheti a gazdasági lassulással kapcsolatos félelmeket.

Május 1-je óta nem történt ekkora mértékű nettó kiáramlás a Bitcoin alapokból, akkor 500 millió dollár körüli tőke hagyta el a spot Bitcoin ETF-eket. A Fidelity termékéből (FBTC) áramlott ki a legtöbb tőke a keddi kereskedési napon, 162,3 millió dollár, majd a Grayscale alapjából (GBTC) 50,4 millió dollár, a BITB és az ARK ETF-ekből, pedig 25 millió, illetve 33,6 millió dollár. A BlackRock spot Bitcoin ETF-ből (IBIT) nem történt tőkekiáramlás.

A Bitfinex elemzői szerint akár 20%-os bitcoin árfolyameséssel is lehet számolni

A Bitfinex elemzői szerint “kihívásokkal teli időszak” következhet a kereskedők számára, mivel az amerikai Fed várva-várt kamatcsökkentésének a bejelentése a bitcoin árfolyamának a csökkenéséhez is vezethet, nem pedig a piac által remélt fellendüléshez. “Ha spekulálni szeretnénk a BTC árfolyamára, óvatosságra intenénk mindenkit. Ha csökkentik a kamatlábakat 15-20 százalékos csökkenésre számítanánk ebben a hónapban, a mélypont 40-50 ezer dollár között lenne” – írták a Bitfinex elemzői szeptember 2-i jegyzetükben.

A Ripple vezérigazgatója szerint a SEC nem tudja befolyásolni az XRP győzelmét

A SEC-nek 2024. szeptember végéig kell döntenie arról, hogy fellebbez-e a bíróság Ripple elleni ügyében hozott döntése ellen. A 2024. augusztus 7-én kihirdetett jogerős ítélet kimondta, hogy az XRP eredendően nem értékpapír. Ahogy közeledik a SEC fellebbezésének a határideje, egyre több a spekuláció a szabályozó következő lépéséről. A Korea Blockchain Week-en Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója mindenkit megnyugtatott magabiztos kijelentésével, hogy véleménye szerint a SEC-nek nincs hiteles módja arra, hogy megtámadja azt az alapvető döntést, amely szerint az XRP nem értékpapír.

Részlet a nyilvánosan elérhető bírósági határozatból

A japán pénzügyi szabályozó hatóság alacsonyabb kriptoadókat vezetne be 2025-re

A japán Pénzügyi Szolgáltatások Ügynöksége (FSA) közzétette a 2025-ös pénzügyi évre vonatkozó adótörvény átfogó átalakítására, beleértve a kriptoeszközökre vonatkozó rendelkezéseinek tervezetét is, amelyek szerint alacsonyabb adókulccsal adóztathatják meg a kriptovalutákat a jövő évtől kezdődően. A dokumentumokból az is kiderült, hogy az ügynökség hagyományos pénzügyi eszközként kezelné ezután a kriptot. A TokenTax szerint Japánban a kriptos nyereségeket jelenleg vegyes jövedelemként adóztatják, 15% és 55% közötti kulccsal.

A kriptos adathalász incidensek augusztusban 215%-kal emelkedtek

A Scam Sniffer szeptember 3-i jelentése szerint a kriptos adathalász támadások 215%-al emelkedtek augusztusban júliushoz képest. Az ilyen típusú támadásokból származó veszteség augusztusban majdnem 63 millió dollár volt és 9 145 áldozat között oszlott meg. Augusztus 20-án történt a legnagyobb értékű incidens, egyetlen adathalász séma során 55 millió dollár értékű Dai-t (DAI) loptak el az elkövetők a Maker protokollból. Az áldozat tudtán kívül aláírt egy tranzakciót, amellyel átruházta stabil érméinek tulajdonjogát a támadókra, majd ezután a tranzakciók visszafordítására tett kísérletek sikertelenek voltak, mivel a tulajdonosváltás már megtörtént. 

Rekordmélyponton a bitcoinbányászat jövedelmezősége

A JPMorgan által nyomon követett, 14 egyesült államokbeli tőzsdén jegyzett bitcoinbányász összesített piaci kapitalizációja 15%-ot, mindegy 20 milliárd dollárra esett a múlt hónapban, a bányászok közül csak három teljesített jobban a bitcoinnál ebben az időszakban. A bankóriás által írt jelentés szerint a bitcoinbányászok átlagosan 43 600 dollárt kerestek EH/s-onként a napi blokkjutalmak fejében augusztusban, ami rekordalacsony szám 2021 novemberéhez képest. Akkoriban bevételnek 342 000 dolláros csúcsértéket számoltak 60 000 dolláros BTC árfolyam és 161 EH/s, a hálózati hashráta mellett.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Az intézményi paradoxon: az intézményi befektetők hatása a bitcoinra

/cointelegraph, coindesk, coinpedia, cryptodnes, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img