Rekordalacsony szinten van a bitcoinbányászat jövedelmezősége

spot_img

Havonta jelentkeznek a JPMorgan elemzői havi bitcoinbányász jelentéssel. A legutóbbi elemzés szerint a bitcoinbányászok átlagosan 43 600 dollárt kerestek EH/s-onként a napi blokkjutalmakból augusztusban, ami az eddigi legalacsonyabb értéknek számít.

A jelentés szerint a bitcoinbányászat jövedelmezősége rekordalacsony szinten van. A bankóriás által nyomon követett egyesült államokbeli tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok összesített piaci kapitalizációja is csökkent, 15%-ot esett a múlt hónapban, körülbelül 20 milliárd dolláron állapodott meg és csak három bányász papírja teljesített jobban a bitcoinnál ebben az időszakban.

“Becsléseink szerint a bitcoinbányászok átlagosan 43 600 dollárt kerestek EH/s-onként napi blokkjutalmakból származó bevételekből az elmúlt hónapban, ami rekord alacsony” – írta Reginald Smith és Charles Pearce elemzők.

Ez az érték 2021 novemberében 342 000 dolláros csúcs érték volt, akkor a bitcoin árfolyama 60 000 dollár körül alakult, a hálózati hashráta egyes on-chain adatok szerint 161 EH/s volt.

A Bitcoin hálózati hashráta és az árfolyam alakulása az elmúlt egy évben (forrás: blockchain.com)

Tovább rontja a bányászok helyzetét, hogy a bányászati ​​bevételek harmadik egymást követő hónapban csökkennek, mivel a legnagyobb kriptovaluta értéke is folyamatosan, lépcsőzetesen csökken, miközben a hálózati hashráta folyamatosan nőtt.

Cikkajánló:

A jelentés azt is kiemeli, hogy a hálózati hashráta, amely egyben az iparági verseny és a bányászati ​​​​nehézség mutatója is, már második hónapja nő. “A hálózati hashráta átlagosan 631 EH/s volt augusztusban, ami 16 EH/s-os növekedést jelent (9%) a múlt hónaphoz képest, de körülbelül 20 EH/s-mal alacsonyabb, mint a felezés előtti szint” – írják a szerzők.

Augusztusban rövid időre emelkedtek ugyan a tranzakciós díjak, amiből több bevételre tudtak szert tenni a bitcoinbányászok. Egyes esetekben a jutalmak túl is szárnyalták a blokkjutalmat 120%-al. A jelentés azt is megjegyzi, hogy a bitcoin évesített volatilitása augusztusban 62%-ra emelkedett a júliusi 45%-ról.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Kevesebb lett a részvényfinanszírozásból származó bevétel, nőtt az adósság

/JPMorgan, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img