Kevesebb lett a részvényfinanszírozásból származó bevétel, nőtt az adósság

spot_img

Kevesebb lett a részvényfinanszírozásból származó 2024. második negyedéves összesített bevétel az első negyedévhez képest, derült ki az észak-amerikai bitcoinbányászok által leadott jelentésekből. Ami aggasztó lehet, hogy nőtt viszont az adósság, ami a 2022-eshez hasonló adóságspirálhoz is vezethet később.

Eddig 13 észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalat számolt be második negyedéves eredményéről. Mindegyik jelentés egy azonos ponton fut össze, a készpénzigény nem lassul. A TheMinerMag szerint a készpénz hiányt a bitcoin hashárának az állapota okozza, amely a felezés után eddig még nem generált érdemi cash flow-t a bányászok számára. Ennek enyhítésére egyes cégek ismét az adósságfinanszírozáshoz fordultak, fordulnak, mégpedig a részvénykibocsátáshoz.

A 13 vállalat közül kilenc – a Bitdeer, a Bitfarms, a Cipher, a CleanSpark, a Core Scientific, a HIVE, a Marathon, a Riot és a Terawulf – együttesen 1,25 milliárd dollárt gyűjtöttek össze különféle részvénykibocsátási programokon keresztül a második negyedév során. Az Iris Energy még nem hozta nyilvánosságra bevételeit, de a hírek szerint a második negyedévben 458 millió dollárt gyűjtött be számára egy kedvező piaci ajánlat révén.

Az észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcinbányász ​​társaságok konszolidált pénzforgalmi tevékenységei 2024 második negyedévre, részvényfinanszírozás (forrás: TheMinerMag)

Bár ez a szám nem közelítette meg az első negyedéves közel kétmilliárd dolláros rekordot, azonban érdemes megfigyelni, hogy a konvertibilis (átváltható) kötvények és az eszközfedezetű hitelek a második negyedév óta ismét emelkedtek.

A TheMinerMag által gyűjtött adatok szerint az amerikai bányász​​vállalatok együttes adósságfinanszírozása a 2022-es medvepiac eleje óta, a Luna összeomlását követően folyamatosan csökkent, majd negatív volt, ami az elmúlt két évben a bányászcégek kitettségének és a tőkeáttétel csökkentésnek is köszönhető volt.

Az észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcinbányász ​​társaságok konszolidált pénzforgalmi tevékenységei 2024 második negyedévre, adósságfinanszírozás (forrás: TheMinerMag)

Kapcsolódó cikkek:

Az elmúlt hetekben a nagyobb bányászok, a Marathon és a Core Scientific összesen 700 millió dollár értékben kínáltak átváltható kötvényeket. A Core esetében ez a fajta tőkebevonás az adósság-átütemezési terv része és a meglévő adósságot alacsonyabb kamatozású kötvényekre cserélték. 

Az észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcinbányász ​​társaságok konszolidált pénzforgalmi tevékenységei 2024 második negyedévre, rendkívüli kölcsönök (kintlévő adósság) (forrás: TheMinerMag)

A Marathon részéről a konvertibilis kötvényekből származó bevételeket többnyire további bitcoin beszerzésekre használták fel. A CleanSpark a második negyedéves beadványában nyilvánosságra hozta, hogy hitelfelvételi megállapodást kötött a Coinbase-szel bitcoinnal fedezett hitelekre. A Canaan szintén közölte, hogy a második negyedévben 530 BTC fedezetre 19,2 millió dollár, 18 hónapos lejáratú kölcsönöket biztosított különböző bányász entitások számára.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Napvilágot láttak a tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok első negyedéves pénzügyi jelentései

/theminermag, hashrate index, hashlabs mining/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img