Kamala Harris is támogatná a kriptoipart

spot_img

Kamala Harris – az Egyesült Államok alelnöke, aki a 2024-es elnökválasztás demokrata jelöltje is – a digitális eszközök és az új technológiák fejlődését támogató intézkedéseket kíván támogatni – jelentette ki Brian Nelson, Harris kampányának vezető tanácsadója a Bloombergnek adott interjúban.

Nelson, aki jelenleg az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának terrorizmus és pénzügyi hírszerzésért felelős államtitkára, kiemelte, hogy Harris olyan politikákat fog támogatni, amelyek biztosítják, hogy az új technológiák és a hozzájuk kapcsolódó iparágak továbbra is fejlődhessenek.

“Az iparágnak stabil szabályokra van szüksége” – tette hozzá.

A digitális eszközök és a kriptovaluták kérdése fontos választási témává vált. A kriptovaluta vállalatok jelentős összegeket költöttek a 2024-es választási kampányokra, a Public Citizen fogyasztóvédelmi csoport jelentése szerint összesen 119 millió dollárt. Ezeknek az összegeknek a nagy része politikai akcióbizottságokhoz, különösen a Fairshake PAC-hoz került.

Az iparág vezető szereplői közül legtöbben Donald Trump mögé álltak, köztük a Gemini társalapítói, Tyler és Cameron Winklevoss, akik 2 millió dollár értékű bitcoint adományoztak neki. Winklevoss a közösségi médiában nyilvánosan is kifejezte támogatását Trump iránt, aki szerint “pro-bitcoin, pro-kripto, pro-üzlet” politikát képvisel.

Trump a Bitcoinban látja az államadósság probléma megoldását

Eközben Harris is elkezdett közeledni a kripto ipar felé, és csapata jelezte, hogy többet szeretnének megtudni a kriptovalutákról. Egy alulról szerveződő, úgynevezett “grassroots” kezdeményezés, a Crypto4Harris, augusztus 14-én townhall találkozót szervezett, amelynek célja az volt, hogy formális keretek között is újrakezdjék a kapcsolatot az iparággal. Az iparág néhány szereplője kritizálta a jelenlegi Biden-adminisztráció digitális eszközökkel kapcsolatos szabályozási megközelítését.

Jonathan Padilla, a Crypto4Harris egyik szervezője, a találkozón elmondta: “Számos szereplő összehangolt erőfeszítései kézzelfogható előrelépést hoznak. Úgy gondolom, hogy most látjuk az újrakezdés első szakaszát. Figyeljünk oda a további fejleményekre.”

A találkozón Chuck Schumer, a Szenátus többségi vezetője, kijelentette, hogy szándékában áll még az év végéig elfogadtatni a kriptovaluták szabályozására vonatkozó jogszabályokat.

/The Block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img