Trump és Harris választási esélyei ismét kiegyenlítődtek a Polymarket szerint

spot_img

Az elnökválasztási előrejelzések a Polymarket nevű decentralizált predikciós fogadó platformon jelentős figyelmet kaptak, Kamala Harris nyerési esélyei ismét felzárkóztak Trumphoz.

Az elnökválasztási esélyekre eddig több, mint 732 millió dollár összértékű fogadás érkezett. A legutóbbi fejlemények szerint az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris esélyei ismét 50%-ra emelkedtek, így jelen állás szerint egyenlő esélyekkel indul Donald Trump korábbi amerikai elnökkel szemben a novemberi elnökválasztáson.

A Polymarket adatai alapján Harris esélyei a múlt hét csütörtöki 46%-ról nőttek meg a hétvégén, elérve ezzel az egyensúlyi helyzetet. Ez az ingadozás is mutatja, hogy a választási esélyek rendkívül változékonyak ebben a hónapban. Két héttel ezelőtt a demokrata jelölt még előnyt szerzett Trumppal szemben, de a piac azóta folyamatosan változott.

Trump VS Harris election chances
Trump vs Harris esélyei Polymarket adatai szerint | Forrás: Polymarket

Trump korábban, július 16-án még a szavazatok 72%-ával vezetett, mielőtt Joe Biden jelenlegi amerikai elnök visszalépett volna, és támogatását Harrisnek nyilvánította.

A kritikus fontosságú, ingadozó szavazatú államokban Trump felülmúlta Harrist Georgia, Arizona és Nevada államokban a Polymarket esélyei szerint, míg Harris Michiganben és Wisconsinban vezetett. Pennsylvaniában a két jelölt fej-fej mellett áll.

Múlt pénteken Robert F. Kennedy Jr., az egyik független párti jelölt bejelentette, hogy felfüggeszti kampányát a 2024-es választásokon, és Trump támogatását fejezte ki, akivel hasonló nézeteket vall a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Trump a Bitcoinban látja az államadósság probléma megoldását

Trump kampánya során következetesen támogatta a kriptoipart, és bejelentette, hogy támogatja a „The DeFiant Ones” nevű decentralizált pénzügyi projektet, amelyet két fia vezet. A projekt Telegram-csatornáját ma átnevezték „World Liberty Financial”-ra. A republikánus jelölt korábban ígéretet tett arra, hogy véget vet az „illegális és amerikaellenes” kriptopiaci szigorításoknak az Egyesült Államokban. Továbbá ahogy korábban megírtuk, az ex-elnök több millió dollárnyi ETH-et tart portfóliójában, valamint jelentős bevételei származnak különböző NFT licencensz-díjakból.

Ezzel szemben Harris még nem foglalt egyértelműen állást a blokklánc- és kriptoiparral kapcsolatban, bár egy magas rangú kampánytanácsadója szerint Harris is támogatni kívánja azokat az intézkedéseket, amelyek elősegítik a digitális eszközök iparának növekedését.

A következő hetekben további ingadozások várhatók a választási esélyek terén, ahogy a kampány tovább fokozódik.

A választások kimenetele pedig ahogy már többször leírtuk, nagyban meg fogja határozni a kriptopiac kapitalizációjának alakulását rövid és középtávon is nagy valószínűséggel.

/The Block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img