15 milliót kalapoztak egy tragédia után, 480 000 USD jutalékot fizettek

spot_img

A medve – vagy horror – piac közepette is érkeznek kedvező hírek, legalábbis olyanok, amik igazolják a technológia, a kriptopénzek értékét. Történt ugyanis, hogy dollárban, a hagyományos pénzrendszerek segítségével indult gyűjtés egy tragikus baleset kapcsán, csillagászati jutalékkal.

A buszbaleset Kanadában, Tisdale városában történt, a túlélők és az áldozatok családtagjait sokan igyekeztek adományokkal segíteni. Köztük egy alapítvány is, a különösen nagy összegű adománya miatt ráadásul bírói engedélyre is szükség volt a helyi törvények értelmében.

A PayPal volt az adományozás központi eszköze, 15 000 000 dollár gyűlt össze, a 2,9% jutalék 480 000 dollárt jelentett.

Ezzel szemben az egyik piacvezető kriptopénz tőzsde, a Binance nemrég 600 000 000 dollár értékű bitcoint tranzaktált, mindösszesen 7 (hét) dollárnyi jutalékkal. A kényelmetlen, időigényes és nehézkes tranzakciókon túl, a fenti eset etikai kérdéseket is felvet.

Persze nem várhatjuk el az olyan nagy szolgáltatóktól, mint a PayPal, a Visa vagy a MasterCard, hogy eseti elbírálást vezessenek be, ez kivitelezhetetlen. Egy-egy óriási jutalékkal megvalósult hagyományos tranzakció mégis rávilágít a kriptopénzek előnyeire.

Ha szeretnél kirptopénzekkel kereskedni, mi a Binance rendszerét javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img