A dán adóhatóság Bitcoin kereskedők után kutat

spot_img

A dán adóhivatal a mai napon arról számolt be, hogy tudomásuk szerint 2700 dán állampolgár ez idáig nem vallotta be jövedelmét és nem fizette be adóját a kriptopénzekkel való kereskedés nyeresége után.

Az adatokat Dánia adóhatóságának a finn hivatalok továbbították, akik arra is rávilágítottak, hogy dán állampolgárok 2015 és 2017 között több mint 4 milliárd forint értékben forgattak meg bitcoint a finn tőzsdéken.

A hivatal közleménye szerint az első beazonosított állampolgárokkal már kapcsolatba léptek és tovább folytatják az azonosítást és a megkereséseket, hogy adatokat kérjenek be és rávilágítsanak az esetleges elmaradások pontos helyzetére. Hogy ez pontosan hány embert fog érinteni, mennyinek van tényleges tartozása, azt még korai lenne megmondani – szögezte le Karin Bergen, az igazgatóság feje.

Az adatok alapján 2700 dán állampolgár 49 millió dán koronáért vásárolt bitcoint, és 53 millió dán koronáért adta el azokat – ez 2, ill., 2,1 milliárd forintnak felel meg. A jelentés szerint az emberek legtöbbje 400.000 forint alatti összegben vásárolt, egy csekély részük kereskedett nagy pénzben és egy részük a mai napig sem adta el bitcoinjait, Így nem történt nyereség- vagy veszteség realizálás.

(SKTST.dk)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img