Ránéztünk a Coinbase négy újoncára

spot_img

Hamarosan a Coinbase általunk is használt felületén megvásárolhatóak lesznek a CVC, a DNT, a MANA és a LOOM kriptopénzek. Az alábbiakban egy rövid összegzést adunk a négy projektről ill. négy kriptopénzről és felteszünk két kérdést feléd, arról, hogy melyik a leginkább és melyik a legkevésbé ígéretes projekt a négy közül. Szavazáshoz görgess lefelé! Ha még nem tetted meg, regisztrálj a Coinbase-en rajtunk keresztül, hogy rajtra készen várd a négy újonc megjelenését.

 

Civic (CVC)

A Civic egy Ethereum blokkláncra épített személyazonosság hitelesítő és csalásmegelőző rendszer. A Civic remekül használja ki, hogy a blokkok konszenzussal jönnek létre és az adatok utólagosan nem módosíthatóak: a csalások megakadályozása és a hitelesítési folyamatok simábbá tétele érdekében a Civic rendszere használható például arra, hogy egy weboldalon biztonságosan bejelentkezz felhasználónevek és jelszavak bepötyögése nélkül. De vannak ennél ambíciózusabb terveik, pl. útlevelek és igazolványok ellenőrzésére is használható lehet.

A Civic egy sikeres ICO során 30 millió dollárt szedett össze. Idén májusban részt vettek a Consensus konferencián, ahol egy alkoholos italokat árusító automatán mutatták be a Civic egyik funkcióját: aki a Civic mobilapp segítségével elhelyezte a blokkláncon a személyazonosságát és ezek alapján megfelelt az életkor követelményeinek, az megkaphatta a sörét.

 

District0x (DNT)

A district0x segítségével decentralizált piacokat és önkormányzó közösségeket hozhatunk létre, ezeket nevezik district-nek. A DNT jelű token pedig a district irányítására, a tagok által felvetett tervezetek megszavazására használható. A disctrict0x projekt tulajdonképpen egy eszköztárat ad a kezünkbe, amivel megalapíthatjuk a piacot vagy a közösséget és azok döntéshozatalában részt vehetünk. A DNT token letétbe helyezésével tudunk majd szavazni a districtet érintő dolgokban, így a döntéshozatal demokratikusan, központi szereplők nélkül megy végbe.

Eddig összesen három district állt tényleges működésbe:

az Ethlance, ami egy Ethereum alapú álláspiaci portál,

a Meme Factory – egy gyűjtögethető mémek készítésére, kibocsátására és cseréjére szakosodott district

és a Name Bazaar – az Ethereum Name Service-re épült peer-to-peer piactér. A Name Service segítségével a jelenleg is ismert hosszú Ethereum címeket tudod lecserélni valami egyszerűbbre. Ezekenk a neveknek a cseréjét könnyíti meg a Name Bazaar.

 

Decentraland (MANA)

A MANA a Decentraland nevű projekt fizetőeszköze. MANAért cserébe vásárolhatunk telket a Decentraland virtuális városában, amit aztán VR-ben is végigjárhatunk, vagy mi magunk is szkriptelhetünk játékokat, készíthetünk pl. épületeket a városba. Az argentin csapat egy sikeres ICO-t bonyolított, amiből 24 millió dollárt szedtek össze. Már rendelkeznek egy piaccal a telkeknek, egy explorerrer, az építéshez szükséges development kitekkel és VR lehetőséggel. A múltkor részletesebben is írtunk róla. Kérdés, hogy miért pont egy ilyen projektet karolt fel a Coinbase?

 

LOOM Network (LOOM)

A Loom Network az Ethereum hálózat skálázódására kínál megoldásokat, egy második réteg felállításával. Ez a second layer lehetővé teszi, hogy PoW és PoS konszenzus rendszerek is tudjanak az Ethereum hálózaton működni, valamint decentralizált alkalmazások is építhetőek a segítségével, anélkül, hogy a CryptoKitties-hez hasonlóa módon terhelnék le a hálózatot. A Loom Networkről is írtunk már egy részletesebb ismertetőt, amit erre találsz.

Mit gondolsz, melyik a legígéretesebb projekt a négy közül?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Szerinted melyik projektből lesz bukás?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img