Tom Lee: a BTC reális ára 14 800 USD

spot_img

Az ismert kriptopénz “bika”, Tom Lee szerint a bitcoin reális ára legrosszabb esetben is 14 800 USD, bár nem fejtette ki mélyen okfejtését, mégis fűzött magyarázatot a felvetéshez. A Fundstrat alapítója elmondása szerint az aktív BTC tárcák számából, a felhasználói “fiókok” aktivitásából és a rendelkezésre álló coinok mennyiségéből következtet.

“A reális ár lényegesen magasabb a mostaninál, sőt, viszafelé számolva a jelenlegi ár mellett 17 millió tárcának kellene léteznie, nem ötvenimilliónak.” – Tom Lee

Azt is hozzátette, hogy a jövőbeli árat a mainstream elterjedtség és a felhasználói adoptáció fogja meghatározni. Az utóbbi kijelentéssel valóban nehéz vitatkozni, kézzelfogható becslésként azt is megtudhattuk, hogy ha a Visa 4,5 milliárdnyi felhasználószámának csupán 7%-át elérné a bitcoin rendszere, akkor könnyedén elérnénk a 150 000 dolláros árat.

Lee korábban sokszor bejárta a kriptopénz lapok címoldalait árfolyamjóslataival, most azonban – fentieknek némiképp ellentmondva – úgy fogalmazott, hogy nem szabad az árfolyam jóslatokra fókuszálni. Mint mondta elege van abból, hogy mindenki csak erre kíváncsi.

Az egy hónappal ezelőtt tett, 2018 végére 15 000 dolláros jóslatát visszavonta, mondván, hogy a jelenlegi egy “kellemetlen fordulat” melynek azonban hamar végeszakad. Ahogy Mike Novogratz, úgy Lee is az intézményi befektetők megjelenésével indokolja, hogy miért lesz igazán jó év 2019 a piacon.

Sok más elemző mellett ő is hivatkozik a BAKKT indulására és a NASDAQ bitcoin futures szolgáltatására, előbbi Január 24-én, utóbbi az új év első negyedévében indul. Mindeközben egy másik kriptopénz evangelista, Roger Ver is hasonlóan optimista jóslatokat tett, egyenesen úgy fogalmazott, hogy a kriptopénzek jövője “fényesebb, mint valaha”.

Az egyesek által “Bitcoin Jézusnak”, mások által a Bitcoin Cash támogatása miatt “Bitcoin Júdásnak” nevezett Ver szerint a piacon látható számos hekkelési kísérlet is azt bizonyítja, hogy “van értéke” az egésznek. Az mindenesetre biztos, hogy a 2018 során, a háttérben tett előkészítő lépések valóban elvezethetnek egy jelentős robbanáshoz az új év során.

Végül lássunk néhány elhíresült kijelentést, melyek (mélyen) alulbecsülték egy-egy később világhódító útra indult technológia vagy cég jelentőségét:

“Semmi ok nincs arra, hogy bárki akarhatna egy számítógépet otthonra.” – Ken Olsen a számítástechnika egyik úttörője

“Az Apple már most halott.” – Nathan Myhrvold, a Microsoft korábbi CTO-ja

“A repülőgépek érdekes játékok, de nincs katonai jelentőségük.” – Ferdinand Foch, francia tábornok

“Az online vásárlás működik ugyan, de nem lesz sikeres.” – Time 2000

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img