Közel 10%-os ugrás: Mire számíthatunk?

spot_img

A december 17-e erősre sikerült a kriptopénzek piacán, a világ legnagyobb kriptobrókereként ismert amerikai Coinbase adatai alapján közel 12%-os erősödést könyvelhetett el a Bitcoin az amerikai dollárral szemben. Különösen feltűnő volt ez az emelkedés az amerikai részvénypiac általános gyengélkedése közepette: Az S&P 500 tőzsdeindex egy vérvörös napon, nagy forgalom mellett, a 2018-as alj szintjére esett vissza, aminek letörésével az eddigieknél is komolyabb eladási hullám veheti kezdetét.

Sajnos nem merjük kijelenteni, hogy az tőzsdék gyengélkedése keltette fel tetszhalott állapotából a kriptók piacát. A következő hetekben, hónapokban azonban biztosan választ kapunk rá, hogy ez-e a helyzet.

Tartós lehet-e a tegnapi emelkedés, indul-e a hegymenet? Egyelőre egy napos emelkedésen vagyunk túl, ami még akkor is kevés messzemenő következtetések levonására, ha 10-20%-os emelkedést produkáltak egyes piaci szereplők:

BTCUSD napi grafikon alakulása. Forrás: Tradingview

November utolsó napjaiban a mostanihoz hasonló emelkedést láthattunk, akkor a tegnapinál nagyobb napi forgalom mellett a vásárlók nem jutottak el a trendváltásig. A mostani esetben akkor lenne okunk a mostanában megszokottnál kicsit tartósabb optimizmusra, ha néhány nap konszolidáció után újabb emelkedési hullám jönne, amellyel sikeresen megtörténne – lehetőleg nagy forgalommal – a trendváltás a napi grafikonon. Ha így alakul, az első komolyabb célszint 4400$ környékén van, ami után felfelé 5600$ következhet. A piac változatlanul a BTC-t követi.

Ha a mostani emelkedés a november végihez hasonlóan elhal, jó esély van a 3000$-os lélektani szintre vagy az alá történő benézésre. A lefelé csorgó piacon optimális befeketetési módról tegnap írtunk bővebben. Érdemes a kommenteket is elolvasni:

Kriptovaluta befektetés rendszeres időközönként

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img