Kriptovaluta befektetés rendszeres időközönként

spot_img

A DCA (dollar cost averaging), vagyis a rendszeres időközönként végzett befektetések stratégiája egy régóta ismert és hatékony módszer a hosszú távra tervező befektetők körében. Miközben mindenki próbálja kitalálni, hogy a bitcoin  mikor éri el a mélypontját, nézzük meg mi történt volna akkor, ha a híreket és mindennapos árfolyam mozgásokat figyelmen kívül hagyva, a DCA szerint vásároltunk volna kriptopénzt.

Az investing.com statisztikái alapján, ha 2018 minden egyes hétfőjén 0:00-kor 10 dollárnak megfelelő összeget (~3000Ft) fektettünk volna bitcoinba, akkor jelenleg 0.1492 BTC-nk lenne, 7733 dolláros átlagáron. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 3350 dolláros árfolyam mellett, 56%-os veszteségben lennénk, ami elsőre nem hangzik túl jól, de ha összevetjük azzal, hogy a bitcoin jelenleg már 80%-ot is meghaladó mínuszban van korábbi csúcsához képest és sok profi kockázati befektető is ekkora mértékű veszteséget szenvedett el az idei évben, már nem is tűnik olyan rossz teljesítménynek.

A rendszeres befektetések segítenek abban, hogy egy lefelé tartó medve piacban egyre alacsonyabb belépő szintet érjünk el, mérsékeljük a kockázatot és veszteségeinket, a trend fordulása esetén pedig viszonylag hamar a profitábilis zónába kerülhessünk. Ugyanakkor nem véd meg minket a rossz befektetések ellen, így például ha Bitconnectbe fektettük volna a pénzünket, nem számítana milyen irányelvek alapján tettük azt, így is, úgy is elveszítettünk volna mindent.

A BitConnect a tavalyi év végén még a 20 legnagyobb kriptopénz közé tartozott, de a BCC tokenek akkori $430-os ára mostanra $0-ra csökkent. A befektetői platform, mely akár 40%-os garantált hozammal csábította magához az újabb ügyfeleket, január 17-én jelentett csődöt.

Az ilyen típusú befektetések mindig hosszú távra szólnak, ezért ha a mindennapi kiadásaink mellett fájdalmasan érintene minket az erre fordított pénzünk értékének további csökkenése vagy akár elvesztése, inkább a számlák befizetését és alapvető szükségleteink biztosítását helyezzük előtérbe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img