Felejtsd el az intézményi befektetőket, az alvó óriási máshol van

spot_img

Sokan az úgynevezett intézményi, intézményesített, nagy múltú befektetőtársaságokra várnak, ha ők megérkeznek, akkor olyan emelkedések lesznek a piacon, hogy csak na. Kéz a kézben jár az előbbi gondolattal a messisásként várt ETF, szintén olyasmi, amit unásig ismerünk.

Ezzel szemben lehet, hogy egészen máshol kell keresnünk a kedvezőtlen piaci trend végét, a titok nyitja, a medvék réme, a bikák afrodiziákuma, minden kriptopénz befektető álma talán egy fiatal képében érkezik meg végre közénk. Pontosabban sok-sok (nagyon sok) fiatal képében.

Az eToro kereskedési platform felmérése szerint ugyanis az úgynevezett millenial-ok (az 1982 és 2004 között születettek) örömmel belépnének erre a piacra, a baj csak az, hogy fojtogató információ és tudáshiányban szenvednek. A megkérdezettek 73%-a nyilatkozott úgy, hogy venne kriptopénzt, ha jobban értené a piacot.

A megkérdezettek közül a tizenévesek körében legmagasabb a tanulásra való hajlandóság, 97%-uk nyilatkozott úgy, hogy örömmel képezné magát a kriptopénzek témájában. Érdekesség, hogy mindegyik megkérdezett generáció hangsúlyozta, hogy egy pénzügyi tanácsadótól szeretne információkat kapni.

A vonatkozó oktatóanyagok nehezen hozzáférhetőek, egyszerűen nincs még elég oktatóanyag a világban. A Kripto Akadémia éppen ezért indította útjára idén a KriptoSuli névre keresztelt ingyenes email leckesorozatát.

A kutatás szerint a fiatalok örömmel elkezdenék a kriptopénz kereskedést egy kis összeggel, sokan azt is mondták, hogy szívesen másolnák egy rutinos kereskedő lépéseit. A többség (82%) nyitott arra, hogy a közösségi médiából tanuljon. Az oktatás problémáját már a Coinbase is átlátta, nemes egyszerűséggel “Learning” néven indítottak is egy projektet.

A nemek másképp viszonyulnak a saját tudásdeficitjükhöz, a férfiak rendre azt mondják, hogy az árfolyamok sérülékenysége miatt nem vágtak még bele, a nők viszont készséggel elismerik, hogy egyszerűen nem értik elég jól a területet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img