Coinbase: Azok az intézményi befektetők, akik nem hosszú távra terveznek, inkább ne nyúljanak kriptóhoz

spot_img

Asiff Hiriji (borítóképen bal oldalon), a világ legnagyobb kriptobrókerének elnöke mindannyiunk kedvenc (nem) pénzügyi műsorában beszélt a Coinbase 2018-as évéről, és a cég publikus részvénykibocsátási terveivel kapcsolatos pletykákról. A kriptókhoz kapcsolódó rész azzal kezdődik, hogy a részvénytőzsdéken várt karácsonyi vásárlói rally elmaradt (Enyhe kifejezés – három hét alatt két évi emelkedés ment a kukába), valaki viszont felkerült a Mikulás jó gyerek listájára:
A BITCOIN! ¯\_(ツ)_/¯

Hiriji szerint a Coinbase a tavaly decemberi hisztéria időszakában direkt figyelmeztette a befektetőket arról, hogy a piac eltávolodott a fundamentumoktól, és érdemes kétszer meggondolni a vásárlást.  Az elnök szerint nem elsősorban azért listáznak újabb és újabb coinokat, hogy a forgalmi számaikat növeljék, hanem azért mert a piacon a néhány évvel ezelőtti helyzethez képest nem csak a Bitcoinra kell figyelnünk, a 3-4000 kriptopénz közül mára legalább 200 olyan van, amely “számít” is.

A következő években az egész világ számára terveznek hozzáférést biztosítani a legjobb projektek kriptóihoz, mert meg vannak győződve róla, hogy ezek jelentik a következő nagy trendet a globális innovációban.

Az intézményi befektetők kérdésére térve kifejtette, hogy a 2018-as év a Custody (letétkezelői) szolgáltatásuk fejlesztéséről szólt, több mint kétszáz partnerrel rendelkeznek, akik azért választják a Coinbaset, mert szabályozott, biztonságos megoldásra vágynak, amelyet sokéves iparági tapasztattal rendelkező szolgáltató nyújt. Nagyon jól állnak érdeklődés és elért eredmények szemponjtából, ez pedig a várakozások szerint 2019-ben sem lesz másként. Asiff Hiriji szerint azok az intézményi befektetők, akik eddig kriptóba tették a pénzüket nem hónapokban vagy egy évben gondolkodnak, hanem több éves távlatokban. Aki ezt nem képes ezen a területen megtenni, annak szerinte nem érdemes ezzel a piaccal foglalkoznia.

IPO, azaz publikus részvénykibocsátás egyelőre fel sem merül, a 8 milliárd dollárra értékelt cég egyelőre “csak” a termékei fejlesztésére fókuszál.

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img