Az emberi testből kinyert energiával bányásztak kriptopénzt

spot_img

A kriptopénzek bányászata rengeteg energiát emészt fel, ami egyesek szerint pazarlás, mások szerint a szükséges rossz, amit meg kell hoznunk a fejlődés érdekében. Egy holland szervezet, a “Sorvadó Emberiség Intézete” (IoHo) a lehetséges alternatívákat kutatva folytatta le azt a tudományos kísérletet, mely során az emberi testből áradó hőenergiát használták fel kriptopénzek bányászatára.

Nyugalmi állapotban, testünk nagyjából 100 watt energiát termel, aminek 80%-a kihasználatlanul, bőrünkön keresztül távozik a környezetünkbe. Az IoHo által létrehozott termoelektromos ruha ezt a felesleget próbálta meg felhasználni a bányászgépek működtetéséhez.

Az eszköz tesztelésében 37 önkéntes vett részt, akik 212 óra alatt, 127.2 Watt energiát állítottak elő. Ez nagyjából 0.6 Watt per órás átlagot és kevesebb, mint 1 %-os hatékonyságot jelentett.

A legnépszerűbb bitcoin bányászgép, az Antminer S9 óránként 1375 Watt energiát fogyaszt. A kisérletek idején egy S9-es évi 0.6 BTC előállítására volt képes, így az általuk kinyert 0.6 Wattos hőmennyiséggel számolva, 1 bitcoin kitermeléséhez nagyjából 3800 emberre lett volna szükség, akiknek egy éven kersztül kellett volna hordaniuk ezt a futurisztikus, nyárias viseletet, Mondjuk ez már Neo-nak sem jött be annyira.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img