Nyugdíjas előszilveszter borzolta a kedélyeket a (kripto)piacon

spot_img

Pénteken 9%-kal erősödött a bitcoin árfolyama, ennek a hozamnak a fele azonban elpárolgott a ma hajnali dump során. A pénteki robbanásszerű növekedésre 15 perccel azután került sor, hogy zárultak az chicagói CME bitcoin határidős ügyletei, de aznap egy másik tőzsdei esemény is hatással lehetett a kilengésre.

A Wall Street késő délutáni kereskedését alaposan megbolygatta az a pletyka, mely szerint több nyugdíjalap is év végi átcsoportosításokat hajtott végre az általuk kezelt megtakarítások között. A hírnek többek között a New York-i tőzsde történelmének valaha mért 3 legnagyobb vételi ajánlata adott alapot, ami a beszámolók szerint 60 milliárd dollár értékű vásárlást jelenthetett. Mivel az eset egybeesett a bitcoin pénteki kitörésével, az ismert pénzügyi blog, a Zerohedge is megjegyezte, hogy a nyugdíjasok biztosan most rohamozták meg a kriptopénz tőzsdéket is.

Bár a ma reggelihez hasonló, több száz dolláros ugrásokat sokan a bálnák játszadozásának tartják, egy októberi felmérés alapján a legtöbb BTC-vel rendelkező tárcák tulajdonosai inkább árfolyam stabilizáló szerepet töltenek be a bitcoin életében és többségük nem kereskedik, hanem tart, vagy az eséseket kihasználva tovább növeli coinjainak számát.

Közéjük tartozik a $250 000-os árfolyamot vízionáló Tim Draper is, aki 2014-ben $600-os árfolyamon vásárolt magának 40 000 BTC-t, de a mai napig sem adott el egyetlen coint sem. Draper mellett szakértők sora próbálta megjósólni a bitcoin jövőbeli árfolyamát. Az erről készült összeállításunkat itt olvashatjátok el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img