Mike Novogratz növelte részesedését a Galaxy Digital-ban, hol járunk most az internet fejlődéséhez képest?

spot_img

A jól ismert kriptopénz “bika”, Mike Novogratz további részvényeket vásárolt az általa alapított Galaxy Digital-ban. A kriptopénzekre specializálódott befektetési alapban 2,7%-nyi részvényt vett ezúttal, ezzel 79,3%-ra növelve tulajdonrészét. A január másodikán megjelent közlemény szerint 5,4 millió dollár értékű volt a tranzakció.

A Goldman Sachs korábbi munkatársa így már 221 millió részvénnyel rendelkezik, úgy tűnik, a tavalyi év eseményei, a szinte véget nem érõ medvepiac sem szegi kedvét, továbbra is optimista a BTC és a piac jövőjét illetően.

Amerikai tőzsdéken még nem jegyzett a cég, hiszen ehhez legalább két évnyi működésre lenne szükség, vannak azonban olyan kanadai tőzsdék, ahol bárki vásárolhat Galaxy részvényeket, a bejelentés okozott is egy kisebb emelkedést az árfolyamban.

Napi 15 millió dollárt vesztenek.

Sokak számára azért is meglepő Novogratz lépése, mert a Galaxy óriási veszteségeket könyvel el, 2018 első kilenc hónapja során 136 millió dollár úszott el XRP, BTC és ETH befektetéseken. A korábbi katona úgy tűnik nem adja fel a harcot, sőt, az idei évre korábban sosem látott új csúcsokat prognosztizál.

“A forradalmak nem egy éjszaka alatt zajlanak le.”

Az amerikai szakember következetesen a fenti gondolattal reagál a szkeptikus és a kritikus hangokra, szerinte minden renben van, a 2018 során (és a korábbi években) látott visszaesések a természetes folyamat részei, minden komoly változáshoz idő kell.

2018 novemberében ráadásul egy másik korábbi Goldmann Sachs vezető is a Galaxy-hoz igazolt, a hírek szerint lassan trenddé válik, hogy a “klasszikus” pénzvilág prominensei átnyergelnek a kriptopénzek piacára.

Mindeközben egy másik nehézsúlyú befektető, Lou Kerner nyilatkozata szerint a BTC “jó úton halad”, hogy átvegye az arany szerepét. Szerinte a kétkedők, akiknek elvette a kedvét a piac jelenlegi állapota “nem látják a fától az erdőt”.

Hasonló véleményen van a Xapo kriptopénz tárca alapítója is, az agrentin Wences Casares szerint 7-20 évre vagyunk attól, hogy a kriptopénzek teljes potenciálját láthassuk, nagyjából ott járhatunk most, ahol az internet volt 1992-ben.

Mivel az “ott vagyunk, ahol az internet 199X-ben” típusú kommentek meglehetősen gyakoriak, ezért olvasóinkhoz fordulunk ismét. Szavazzuk!

Hol járunk most az "internet fejlődéséhez" hasonlítva a piacot?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img