Két nagy japán bányászcég is kiszállt a buliból

spot_img

Folytatódik a bányászok sanyarú sorsa. A csökkenő árfolyamok nem képesek fenntartani a bányászás költségeit, ami miatt sok nagy nyugati vállalat is berekesztette bányászati tevékenységét vagy a bányászgépek és egyéb hardverek forgalmazását.

Ezúttal Japánból érkeztek a hírek, miszerint két helyi szinten jelentős bányásztársaság is kiszállt a bányászatból.

Legutóbb a DMM.com nevű szórakoztató és e-commerce weboldal által kínált bányászszolgáltatás jelentette be, hogy felhagy ezzel a tevékenységgel. Nem meglepő módon a csökkenő árfolyamokra, az üzleti modell fenntarthatatlanságára hivatkoztak. A cég a mobilos kereskedő alkalmazás fejlesztését is leállította: elmondásuk szerint a jövőben, teljes mértékben a jelenleg is létező kereskedési felületükön szeretnének dolgozni.

A bejelentés egy nappal azután érkezett, hogy egy másik jelentős Japán szereplő, a GMO Internet Group is kukázta bányászással kapcsolatos üzletágát. Ők bányászgépeket fejlesztettek, gyártottak és forgalmaztak is. A vállalat 322 millió dollárnyi veszteséget könyvelt el az utóbbi periódusban, a hivatalos állásfoglalás szerint a jelenlegi üzleti környezetben nem látnak esélyt arra, hogy visszafordíthatóak lennének a zuhanó számok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img