A BitTorrent saját kriptopénzt dob piacra a Tron hálózatán

spot_img

A BitTorent megvásárlása óta sok elmélet született arról, hogy a cég miként illeszkedhet majd a Tron terveibe, de a találgatásnak immáron vége. A Project Atlas néven futó project keretében piacra kerülő kriptopénz a fájl megosztásért és a tartalmak seedeléséért jutalmazná a BitTorrent felhasználóit.

Az Atlas vezetője szerint jelenleg az embereket nem ösztönzi semmi sem arra, hogy sávszélességet és tárhelyet áldozzanak a hosszú távú seedelésre. Az új rendszerben a felhasználók felajánlhatják majd tokenjeiket egy bizonyos fájl megosztásáért, a gyorsabb feltöltési sebesség biztosításáért és a hálózat is jutalmazná a tárhelyüket felajánló usereket. A végső cél maguknak a tartalomgyártóknak a meggyőzése lesz, hogy rajongóikhoz közvetlenül a BitTorrenten keresztül jutassák el az általuk készített filmeket, zenéket, vagy más digitális tartalmakat.

A közzétett whitepaper szerint erre, a célra 990 millió BTT tokent terveznek majd piacra dobni. A BTT ICO-t a Binance Launchpad szolgáltatásán keresztül fogják megszervezni, de airdropra is számíthatnak majd a TRX tulajdonosok. További információkra, a reggeli összefoglalónkban is említett nITRon konferencián számíthatnak az érdeklődők. A hírek hatására a Tron árfolyama emelkedésnek indult.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img