10 éves a Genezis Blokk | Piaci körkép – Január 3.

spot_img

A mai napon ünnepli 10. születésnapját a Genezis Blokk, amit Satoshi Nakamoto 2009. január 3-án bányászott ki. Bár megoszlanak a vélemények, hogy ezt a napot, vagy a whitepaper közzétételének a napját (2008. október 31.) tekintsük-e a Bitcoin születésnapjának, mi egy évben kétszer is szívesen koccintunk a BTC egészségére.

A Bitcoin Matematikai Alapj… by on Scribd

A hálózat az elmúlt 10 évben 396 millió, harmadik féltől független tranzakciót bonyolított le, működését jelenleg pedig 10 250 node biztosítja, amiből 25 hazánkban található.

Most pedig lássuk, mivel foglalkozik éppen a szülinapos. Ezekben a percekben a BTC éppen megkapaszkodni látszik a tegnapi összefoglalónkban is bejelölt ellenállás/támasz szinten. Bár a jelenlegi trendvonalak alapján még lenne esélyünk egy újabb korrekcióra az esetleges kitörés előtt, az ünnepelt talán megörvendeztet minket egy szép tűzijátékkal.

Ez történt még:

Váltságdíj

Hackerek törték fel több biztosítással foglalkozó cég adatbázisát, köztük a 2001. szeptember 11-én lerombolt World Trade Center ügyeit kezelő Silverstein Properties-ét is. A Dark Overlord névre hallgató csoport azzal fenyeget, hogyha nem fizetnek ki nekik egy a nyilvánosság előtt meg nem nevezett BTC összeget, akkor bárki számára elérhetővé teszik a dokumentumokat, amik “választ adhatnak majd sok 9/11-el kapcsolatos összeesküvés elméletre.”

Az iratok egy részét még egy áprilisi támadás során szerezhették meg, amiért váltságdíjat is fizetett nekik a 100 éve alapított Hiscox biztosító, azonban a hekkerek szerint a cég megszegte az akkor kötött egyezséget azzal, hogy a pénz kifizetése után együttműködött a Dark Overlord után nyomozó hatóságokkal.

Cardano Roadmap

Magyar idő szerint, délután 4 órakor fog megjelenni a Cardano fejlesztésének idei ütemterve. A chart alapján, az abban foglaltak dönthetnek az ADA további rövidtávú emelkedése, vagy egy korrekciós időszak kezdete előtt.

Egy friss felmérés szerint egyébként éppen a Cardano a fejlesztések terén legaktívabb kriptopénz projekt, amiről tegnap esti cikkünkből többet is megtudhattok. Emellett arról sem érdemes megfeledkezni, hogy az ADA szintén szerepelt a Coinbase által lehetséges felvételre kijelölt 30-as listán.

Binance Blockchain Week és Tron konferencia

Január 19-21. között kerül majd megrendezésre az a Binance által szervezett konferencia, ahol több népszerű kriptopénz alapítója is fel fog szólalni. A fellépők között már biztosan ott lesznek:

  • Eric van Miltenburg: a Ripple globális műveletekért felelős alelnöke
  • Justin Sun: a Tron alapítója
  • Da Hongfei: a Neo és Ontology alapítója
  • Patrick Dai: a Qtum alapítója
  • Sunny Lu: a Vechain alapítója
  • CZ: a Binance alapítója

A teljes névsor és program az esemény honlapján tekinthető meg. Az ezt megelőző napokban, január 17-18-án a Tron még egy saját találkozót is szervez. A niTROn névre keresztelt rendezvényt Kobe Bryant-tel népszerűsítik a szervezők.

A Tronra most egyébként is érdemes lehet odafigyelni, a következő órákban ugyanis eldőlhet, hogy folytatódik-e a TRX jelenlegi emelkedő trendje. Bár a végső szót most is a BTC fogja kimondani, de ha minden borulna, még mindig shortolhatjuk a TRX-et, amire az XTB oldala is lehetőséget biztosít.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img