Piaci körkép: százszoros növekedés egyetlen nap alatt

spot_img

Tegnap délután ismét a vásárlók vették át az irányítást és a Bitcoin árfolyama a $3700-as szintről $3800 fölé emelkedett, de továbbra sem törte át, a további növekedés szempontjából kulcsfontosságú, $3840-$3860 közötti sávot.

A piac követte a BTC-t, a nap egyértelmű nyertese pedig a Paragon lett. A december 31-én még csak 10 centbe kerülő kriptopénz január 1-én már $10-t ért, ami százszoros növekedést jelentett mindössze néhány óra alatt (borítóképünkön). A marihuána fogyasztókat célzó coint egyébként még novemberben meszelte el az amerikai tőzsdefelügyelet, kötelezve őket arra, hogy fizessék vissza az ICO-juk során hozzájuk beérkező befektetői pénzeket, emellett pedig további $250 000 büntetést is be kell majd fizetniük, melynek első részlete éppen mostanában lenne esedékes. A Paragon igazgatója mindeközben egy medencés party képével búcsúztatta az óévet.

https://twitter.com/JessVerSteeg/status/1079944247133065216

Ez történt még:

XRP

A jelenleg az XRP tokenek 60%-a felett rendelkező Ripple, a tegnapi nap során, több részletben, mintegy 2 milliárd tokent utalt át, jelenleg még ismeretlen okokból. A $755 000 000-os tranzakciótól sokan egy új partner, vagy az egy ideje már a levegőben lógó Coinbase listázás bejelentését remélik.

Monero

A világ jelenleg egyik legnépszerűbb játékának számító Fortnite, a kriptopénzek közül exklúzív módon a Monero-t is felvette a hivatalos boltja által elfogadott fizetési módjai közé.

Mindeközben úgy tűnik, hogy a legnagyobb dél-koreai tőzsdén pénzmosásra használhatják a kriptopénzt. A Bithumb, a CoinMarketCap adatai szerint egymaga nagyobb XMR forgalmat bonyolít, mint a kriptopénz teljes piaci részesedése és több százszor annyit, mint az őt követő többi tőzsde összesen.

Egy reddites fórumozó közzétett egy képet is, amin valószínűleg egy olyan kereskedő robot tevékenységét sikerült megörökíteni, ami rendszeres időközönként adhat és vehet kis mennyiségű XMR-t, ezzel hamisítva meg a tőzsde forgalmi adatait.

A tőzsdék által végzett árfolyam manipulációkról ezen a blogon találhattok további érdekes, adatokkal is alátámasztott összefoglalókat.

Litecoin

A Litecoin a hétvégén az UFC legutóbbi gálájának szőnyeg szponora volt. Az LTC árfolyama az eseményt megelőző napon mintegy 20%-kal emelkedett és a mérkőzés során a Google keresések számában is kiugróan teljesített.

Egy karácsonykor készült interjúban a coin alapítój, Charlie Lee megismételte, hogy továbbra is a “Bitcoin = arany, Litecoin = ezüst” narratívában hisz. Az interjút teljes egészében itt olvashatjátok el.

Az XRP, a Monero és a Litecoin is elérhető az XTB kínálatában, ahol nemcsak azok emelkedéséből, de eséséből is profitálhatnak a kereskedők.

Érdemes rá odafigyelni

Tomochain

Még december elején hívtuk fel a figyelmet, a Tomochain közelgő mainnet indulására és a fejlesztők által ígért tőzsdei listázásra. A cikk megjelenése óta a tokenek értéke megduplázódott és a TOMO is felkerült a Binance tulajdonában lévő, Trust wallet által támogatott kriptopénzek közé. Bár a Binance felvételről egyelőre még nem érkezett hír, a BTC karácsony óta tartó esése ellenére, a token folyamatosan növelni tudta az értékét és úgy tűnik, hogy a HODLerek továbbra is bíznak a közelgő bejelentésben.

A Tomochain többek között a KuCoin kínálatában is elérhető.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img