A Google nemet mondott a Samourai walletet védő biztonsági megoldásokra

spot_img

A Google nem engedélyezte a BTC tárolására alkalmas Samourai wallet eredeti formátumában való feltöltését, így a Play Store-ba végül csak egy kiherélt verzió kerülhet fel. A privát, lenyomozhatatlan tranzakciókat lehetővé tevő és a telefon elvesztése/eltulajdonítása után is teljes kontrollt biztosító app-nál a következő funkciókat látta veszélyesnek a kereső óriás:

Sim Switch Defense: az app egy megadott telefonszámra küldött üzenettel riasztja a felhasználót, ha illetéktelenek a SIM kártya cseréjén alapuló támadással próbálnának meg hozzáférni a telefonon található alkalmazáshoz. (Erről a módszerről ebből a cikkünkből tudhatsz meg többet.)

Stealth Mode: a wallet app elrejtése azok elől, akik fizikailag hozzáférnek a telefonhoz. A fejlesztők szerint ez különösen a dél-amerikai régióban lenne fontos.

Remote SMS Commands: a készülék elvesztése, vagy ellopása esetén, egy arra küldött  SMS-sel lehetne törölni az alkalmazást és a tárcához való hozzáférést.

A fejlesztők blogbejegyzése szerint, a teljes verzió várhatóan az alternatív androidos alkalmazásokat gyűjtő F-Droid-on jelenhet meg a közeljövőben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img