Csökken a tőzsdéken tárolt kriptopénzek száma

spot_img

Egy kriptotőzsdék ismert wallet címei alapján készült felmérés szerint, jelenleg:

  • 716 000 BTC-t (a forgalomban lévő mennyiség 4.1%-át),
  • 7 000 000 ETH-et (a forgalomban lévő mennyiség 7%-át),
  • 1 200 000 USDT-t (a forgalomban lévő mennyiség 64%-át)

tárolnak ezeken tulajdonosaik. A számokat kiegészítve a Coinbase által birtokolt nem nyilvános, de korábbi megszólalásaikban említett mennyiséggel (a forgalomban lévő BTC 5%-val), valamint a BitMEX által valószínűleg birtokolt 1%-nyi BTC-vel együtt elmondható, hogy a bitcoinok legalább 10%-a harmadik felek felügyelete alatt áll.

Ez az arány azonban az elmúlt 3 hónap statisztikái alapján, mind a Bitcoin, mind az Ethereum esetében csökkenő tendenciát mutat. A közelmúltban több tőzsdéről is jelentős mennyiségű kriptopénz került kivonásra.

Az USDT visszaesése még nagyobb arányú. A tavaly év végi botrányokat követően, átlagosan 40%-kal csökkent a tőzsdék Tether kitettsége, ami részben a bizalom hiányára, részben a stabil coinok megugró számára vezethető vissza.

Közülük a legsikeresebbnek az USDC mondható, amit részben a Wall Street egyik OTC (pult alatti) kriptópénz vásárlást lehetővé tevő startupja, a Cirlce és a Coinbase hozott létre. A szeptemberben bevezettett USD Coinból jelenleg már 343 millió dollárnak megfelelő mennyiségű token van forgalomban.

A nagyobb tőzsdék által foganosított biztonsági intézkedések ellenére, a hosszútávú tartásra vásárolt kriptopénzeket érdemes az általunk felügyelt tárcákban tartani. A jelenleg legnépszerűbbnek számító Nano wallet legújabb generációját éppen a napokban jelentette be annak gyártója, a Ledger.

Előrendelhető az új Ledger Nano X tárca

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img