A Bitfinex és a Tether miatt robbant a Bitcoin árfolyama

spot_img

A Bitfinexen ma reggel $6300-ról $7500-ig emelkedett a BTC árfolyama, miközben az más tőzsdéken már $6500-6700 körül stabilizálódot. A Bitfinex rendkívül szoros kapcsolatban áll a második legnagyobb forgalmat bonyolító kriptopénzt működtető céggel, a Tether LLC-vel és a napokban már olvashatóak voltak azok a pletykák, melyek szerint a Tether nagy bajban lehet.

Ezért is volt rendkívül gyanús, hogy a Bitcoin ma reggeli emelkedése során a Tether hanyatt vágta magát. A stabil 1 dolláros értékhez kötött kriptopénz több oldalon is (pl.: Bittrex, Kraken) 85-57 centre esett vissza. Mivel a mozgás a Bitfinexről indult, sokan gondoltak arra, hogy a tőzsdének nyomós okai lehetnek túladni a birtokában lévő USDT tokeneken. Ahogy a pánik tovább gyűrűzött, egyre többen kezdték Bitcoinra váltani Tetherjüket, ami így egy hirtelen emelkedést produkált, ezt követően pedig más stabil coinokba, például PAX-ba, TUSD-be és Gemini Dollár-ba menekültek, amitől stabilizálódott az árfolyam.

A Bitfinexen ma más tőzsdékhez képest 11%-kal kértek többet 1 BTC-ért, ami egy új csúcs a tőzsde életében és egyértelműen kifejezi a piac velük szemben való bizalmatlanságát.

Mit gondoltok a Tether-ről?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img